korongok voltak a célpontok

2020.06.26. 07:00

Idén is megrendezték a vadászkamara lövészversenyét

A járványveszély csillapodása lehetőséget teremtett arra, hogy a vadászkamara a napokban megrendezze már hagyományosnak számító lövészversenyét, amelyen 18 csapat vetélkedett egymással.

Molnár Sándor

Sörétes lőkészségüket tették próbára a vadászok Balatonfűzfőn Fotó: vadászkamara/Mizsei Bernadett

Fotó: Picasa

A Veszprém Megyei Vadászkamarai Nagydíjat immár 23. alkalommal rendezték meg. A balatonfűzfői lőtéren idén a szeles idő is nehezítette a vadászok dolgát, akik 55-en érkeztek a versenyre úgy, hogy a szomszédos megyéből is jöttek vendégek. A 18 csapat – melyeket a vadásztársaságok három-három tagja alkotott – korongvadászaton mérte össze tudását. A versenyen nyúl, kelő fogoly, keresztbe húzó fácán, röptetett kacsa és toronykakas mozgását utánzó korongokra lőttek a vadászok, miközben csapatonként száz korong állt a rendelkezésükre. Az idei Vadászkamarai Nagydíjat a Csobánc Vadásztársaság Fenyvesi Norbert, Siffer Géza és Vaáry Péter által alkotott csapata nyerte meg, megelőzve a Noszlopi Vadásztársaság és a Tési Fennsík Vadásztársaság trióit.

Az egyéni versenyben – a győztes csapat egyik tagja – a révfülöpi Siffer Géza diadalmaskodott, míg a vendégek közül Karakai Zsolt állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A hölgyek mezőnyében öten ragadtak puskát a lövészversenyen, közülük Jóna Bernadett célzott a legjobban. A vendégcsapat kategóriában a Karakai Klán lett az első.

Sörétes lőkészségüket tették próbára a vadászok Balatonfűzfőn
Fotó: vadászkamara/Mizsei Bernadett

Baracskay Lajos, a vadászkamara titkára elmondta, a verseny célja az volt, hogy fokozzák a Veszprém megyei vadászok sörétes lőkészségét, és emellett természetesen fontos az is, hogy egy jó hangulatú rendezvényen találkozhattak egymással a vadásztársak. A nagydíjon már hagyomány, hogy mindig az előző évi győztes látja vendégül a többieket. Idén a Noszlopi Vadásztársaság tagjai főztek szarvaspörköltet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában