fontos, hogy elismerjék a munkájukat

2020.06.05. 20:00

Kistelepüléseken dolgozó pedagógusokat is díjaztak a Megyeházán

Bensőséges hangulatú ünnepség keretében a Pedagógusok a kistelepülésekért díjat és a Lámpás-díjat is átadták a Megyeházán pénteken.

Juhász-Léhi István

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány 2007-ben alapította a díjat, hogy megnevezzék azokat a pedagógusokat, akiknek munkáját csak ritkán méltatják. Mára a díj elnevezése Pedagógusok a kistelepülésekért lett, melyet ebben az évben is Dobos Krisztina emlékének ajánlottak az alapítók.

A Pedagógusok a kistelepülésekért díjat idén Reichardné Réz Zsuzsanna, a pétfürdői Horváth István Általános Iskola tanítója, mesterpedagógus szakértője, Kovács Lajos, a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, pedagógusa, és Szőnyegi János Pál, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanítója, közoktatási vezetője vehette át.

Halmay György, a Szilágyi általános iskola igazgatója, a védnöki testület tagja azt emelte ki, fontos, hogy ne néptelenedjenek el a kistelepülések, amiben nagy szerepe van a pedagógusoknak, akik a tanórán kívül számtalan programot, kulturális, sport- és művészeti tevékenységet szerveznek, ezért is fontos, hogy munkájukat elismerjék.

Szauer István, a veszprémi tankerület igazgatója arról beszélt, Ovádi Péter országgyűlési képviselő ötlete volt, hogy vonják össze a két ünnepséget, amelyben sok hasonló vonás volt, így aztán tavaly már közösen ünnepeltek. Köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak az egész éves munkáért, különösen az elmúlt hónapok erőfeszítéseiért, ugyanis mindenkinek új volt a koronavírus-járvány alatti oktatás módja. A járvány alatt az is kiderült a tankerület vezetője szerint, hogy a pedagógusokra szükség van, a gyerekek is nagyon várják már a találkozást, és sok minden van, amit a gép nem tud.

Ugyanakkor a Veszprémi Tankerületi Központ az oktató-nevelő munkában több évtizeden át kifejtett áldozatos és eredményes munkájáért Veszprém járás intézményeinek pedagógusai közül idén Lámpás-díjban részesítette Rábel Zoltánnét, a nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusát, és Ebele Ferencnét, a Simonyi Zsigmond Általános Iskola intézményvezetőjét.

Az elismeréseket Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Halmay György és Szauer István adták át, a díjazottak egyedi porcelán emléktárgyban és pénzjutalomban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában