ballagás

2020.06.23. 07:00

Rendhagyó búcsú a várpalotai gimnáziumtól

A koronavírus-járvány miatt – rendhagyó módon – az érettségi bizonyítványok átadásának napján köszöntek el idén a végzősök a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolától.

Szabó Péter Dániel

Kiemelkedő eredményéért idén Radnai Viktor vehette át a Thuri-díjat Dobos Tamás igazgatótól

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Összesen 53 diák vett búcsút 2020-ban a Thuri György Gimnáziumtól. A koronavírus-járvány miatt ebben az évben a végzősök – osztályonként külön napokon – az érettségi, illetve a végzős bizonyítványok ünnepélyes átadásának napján köszöntek el az iskolától.

A 12. A búcsúztatásán elhangzott, az osztály kiemelkedően, 4,16-os átlaggal teljesített az érettségi vizsgákon. Összesen 24 diák tett emelt szintű érettségit. Motiváltságukat bizonyítja, hogy közülük 13 tanulónak előrehozott érettségi eredménye volt. A 12. A osztályt búcsúztató ünnepségen Dobos Tamás igazgató a fiatalokhoz intézett beszédében úgy fogalmazott, az elmúlt öt év felkínálta az ismeretszerzés minden lehetséges területét és szintjét. Aki akart, élt is vele.

Az alsóbb évfolyamos tanulók énekes műsorát követően a hagyományoknak megfelelően a végzős osztály képviselője felkötötte a barátságbotra az osztály névsorát és az osztályfőnök nevét tartalmazó szalagot. A kiemelkedő tanulmányi eredményért és az iskolaközösségért végzett kimagasló munkáért járó Thuri-díjat, valamint a várpalotai Szent Donát Kórház által alapított Szent Donát-díjat idén Radnai Viktor kapta.

Dobos Tamás kiemelte, minden küzdelem, megmérettetés és az odáig vezető út fontos állomás egy személyiség fejlődésében. A most átadott érettségi bizonyítványok objektíven mért tudást bizonyítanak és teljes értékűek – tette hozzá a várpalotai gimnázium igazgatója.

Az iskolában hagyomány, hogy azok az érettségizők, akik a tanév során a különböző tantárgyakból csak ötös, vagy ezek mellett egy négyes osztályzatot kapnak, beírhatják nevüket a „jelesek könyvébe”. Idén Burján Áron és Radnai Viktor érdemelte ki ezt az elismerést.

Ezt követően Szmulai Ádám köszönt el az intézménytől a végzős nyelvi előkészítős osztály nevében, ahol kiemelkedő számban, 26 tanulóból összesen 22-en tették le eredményesen az állami nyelvvizsgát. Közülük hatan felsőfokú szinten vizsgáztak le angol nyelvből, nyolc diák pedig angol, illetve német nyelvből is rendelkezik sikeres nyelvvizsgával, angolból közülük ketten felsőfokúval.

Kiemelkedő eredményéért idén Radnai Viktor vehette át a Thuri-díjat Dobos Tamás igazgatótól
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Néhány nappal később a 12. B osztály tagjai vehették át érettségi bizonyítványaikat, s köszöntek el a gimnáziumtól. A művészeti, humán és reál tagozatos tanulókból álló közösségből több diák nyelvvizsgát is szerzett, közülük négyen sikeres angol nyelvi emelt érettségivel teljesítve ezt. Barua Natália, mivel Japánban született és gyermekkorának egy részét ott töltötte, japán nyelvből tett érettségi vizsgát, jeles eredménnyel. A japán nyelv igazi kuriózum vizsgatárgyként, a várpalotai intézményben először volt vizsgázó ezzel a választással.

A ballagáson elhangzott, a 12. B osztályból 12-en tettek sikeres emelt érettségi vizsgát a különböző vizsgatárgyakból. Szarka Norbertnek emelt szinten sikerült testnevelés tantárgyból százszázalékos teljesítményt nyújtania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában