A jövő épül a múlt alapjain

2020.07.23. 07:00

A tavalyi évet értékelte és új elnököt választott a Rotary klub

A barátságon alapuló humanitárius szolgálat – így lehet jellemezni a Rotary klubok tevékenységét. Hazánkban több mint 1200 taggal 54 Rotary klub működik egyesületi formában.

Napló

A Rotary klub tagjai az ünnepi ülés után

Forrás: Rotary Club Balatonfüred–Veszprém

A több mint húsz éve alakult veszprémi klub mellett már három éve a Rotary Club Balatonfüred–Veszprém baráti közössége is aktív szereplőként mutat példát az önkéntes szolgálat jeles képviselőjeként.

A Rotary Club Balatonfüred–Veszprém júliusi ünnepi ülésén gazdát cserélt az elnöki lánc. A leköszönő elnök, Karcagi Péter összefoglalta az elmúlt év eseményeit. A Rotary Barátság-hétvégéje kétnapos rendezvénysorozat keretében a közösségépítő programok mellett az Auti- Spektrum Egyesület javára rendeztek jótékonysági koncertet a FanThomas Band közreműködésével. Folytatódott a zenetörténeti ismeretterjesztő sorozat is, a rendezvény bevételéből a Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítványt támogatták. A Fuss az Iskoládért! program keretében több mint kétmillió forint értékben sporteszközöket adományoztak Veszprém megyei iskoláknak. Közel kétmillió forint értékű sporteszközt, felszerelést és ruházatot adtak a bakonyoszlopi Eszterházy György Gyermekotthon lakói számára. A Horgony Pszichiátriai betegekért alapítvány munkáját 150 ezer forinttal segítették. A Rotary klub elkötelezett a tehetséges fiatalok támogatásában. Ennek keretében megalapították a Rotary–Balaton-kupát, melyen közel egy tucat fiatal mérte össze tudását.

A Rotary klub tagjai az ünnepi ülés után
Fotó: Rotary Club Balatonfüred–Veszprém

A vírusveszély következtében kialakult helyzetben az egészségügyi ellátóközpont­jai­nak, rendvédelmi szervei­nek, oktatási rendszerének minden dolgozója keményen helyt állt. Az ő munkájukat segítve a klub létrehozott egy pénzügyi alapot Veszprém Megyei Civil Összefogás Segélyalap elnevezéssel. Ennek elsődleges célja, hogy a rászorulók részére történő eszközbeszerzéshez biztosítsa az anyagi fedezetet.

A leköszönő elnök elismerő oklevelet adott át Hartmann Péter, Kiss Evelin, Németh Attila és Pató Sándor klubtagok részére, akik különösen sokat tettek az elmúlt időszakban a klub céljainak és terveinek megvalósításának érdekében. Az új elnök, Pató Sándor ismertette a 2020/2021-es Rotary-év terveit, céljait.

– Megtisztelő, egyben komoly erkölcsi felelősség is a klub elnöki teendőinek ellátása. Terveink között szerepel fenntartani a minőségi klubtalálkozókat és az alapítónk által meghatározott és a közösség által elfogadott fókuszterületeken segíteni a rászorulókat – mondta az új elnök.

A találkozón két új tagot is felavattak. A Rotary Club Balatonfüred–Veszprém alapító elnöke, Hartmann Péter egykori rotarista barátjáról, Schunk Rudolfról elnevezett, általa alapított díjban részesítette Pató Sándort, aki az elismerést kiemelkedő jószolgálati munkájáért kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában