semmelweis-nap

2020.07.01. 17:30

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötték Zircen

A Semmelweis-napi ünnepségen Vermes Tamás, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója köszöntötte a város alapellátásában dolgozó orvosokat, asszisztenseket, védőnőket, a gyógyszertárak munkatársait, a kórházi és az egészségügyi ellátást segítő dolgozókat.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

Semmelweis Ignác munkássága kapcsán párhuzamot vont napjaink vírushelyzetével.

– Ma ember utazik a Holdra, űrhajót küldünk a Marsra, korszerű orvosi eszközeink vannak, de jött egy kis vírus, és a harmadik évezred küszöbén bebizonyosodott, még mindig a leghatékonyabbak a leküzdésére az egyéni védőeszközök és a kézhigiénia. Amint az anyák megmentője tette, nekünk is a jelenségeket megfigyelve kell dolgoznunk, pragmatikusan levonva a következtetéseket, cselekedni, visszacsatolni, majd újabb következtetéseket levonni – emelte ki a főigazgató.

A Zirc Egészségügyéért kitüntetést a laboratórium dolgozói kapták, balról Csatár Judit, Baltáné Hédl Edina, Kustánné Katzer Beáta Fotó: Müller Anikó Hanga

Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, a színháznak nemcsak szórakoztató szerepe van.

– Valami mélyebbet szeretnénk, szellemi, lelki, szívbéli központ lenni, szeretetet adni, katarzist nyújtani az embereknek, egészségmegőrzésüket szolgálva – emelte ki az igazgató, majd Rotterdami Erasmus az Az orvostudomány dicsérete című írásából olvasott fel részleteket, két művésztársa, Hirschl Laura és Keller Márton dallal köszöntötte az ünnepelteket.

A városi önkormányzat által alapított Zirc Egészségügyéért kitüntetést Hellebrandt Ferenc alpolgármester és Varga Zita, az Emberi Kapcsolatok Bizottsága elnöke adta át a Synlab Zirci Laboratórium dolgozóinak, Baltáné Hédl Edinának, Csatár Juditnak és Kustánné Katzer Beátának.

A kórház Semmelweis-napi jutalmát Auer Adrienn, Kacsányi Istvánné, Máté Veronika, a főigazgatói dicséretet Kiss Éva, Pálfi Emília, Turiné Szelthoffer Judit és a mozgásszervi rehabilitációs osztály kollektívája kapta.

A 2019. év Egészségügyi Szakdolgozója címet a kórházi kollektíva szavazata alapján Klesitzné Bauer Gabriellának ítélték.

Az ünnepeltek egy csoportja Fotó: Müller Anikó Hanga

Az ünnepségen Kotis Mihályt főorvosi kinevezésben részesítették. Hellebrandt Ferenc pohárköszöntőjében köszönetet mondott az egészségügyi dolgozók reményt adó, felelősségteljes, áldozatos munkájáért.

Az ünnepélyen részt vett Lente Anikó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Közép-dunántúli Térségi Igazgatóság szakreferense és Vass Tibor őrnagy, kórházparancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában