sikeres pályázat

2020.07.28. 16:00

Félúton jár a lesencetomaji plébánia felújítása

A Szent Anna napi búcsú szentmiséje keretében bérmálkoztak a fiatalok és a mise után avatták fel a plébániaház elkészült felújításait.

Tóth B. Zsuzsa

Tornavölgyi Krisztián kancellár, a Veszprémi Érsekség irodaigazgatója áldotta meg a kép hátterében látható, félig már megújult plébániaházat

Forrás: Önkormányzat

A bérmálás szentségében a fiatalokat Tornavölgyi Krisztián kancellár, a Veszprémi Érsekség irodaigazgatója részesítette. A szentmise végén Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Magyar Kormány támogatja a hazai keresztény egyházakat, a keresztény kultúrát és hagyományokat. – Amíg Nyugat-Európában templomokat zárnak be és keresztény templomokról leveszik a keresztet, mi nálunk kereszteket állítunk fel, és nálunk a kormány támogatja a plébániák felújítását – hangsúlyozta a képviselő. A misét követően a kancellár megáldotta az épületet, amely teljes felújításának első szakasza mostanra lezárult.

Tornavölgyi Krisztián kancellár, a Veszprémi Érsekség irodaigazgatója áldotta meg a kép hátterében látható, félig már megújult plébániaházat Fotó: Önkormányzat

A lesencetomaji plébánia ház felújítását 2016-2019 között sikeres pályázatokat követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyolcmillió forinttal, a Lechner Nonprofit Kft. további ugyanekkora összeggel, a Veszprémi Érsekség pedig 14 millió forinttal támogatta. A hívek adományaiból egymillió forint gyűlt össze, amely szintén a nemes célt szolgálta. A felújítás keretében az épület alapozását megerősítették, a falak szárítására dréncsövezés készült, valamint a teljes tető felújítása ugyancsak elkészült a kéményekkel és a bádogozással együtt.

Az épület felújítása a lehetőségek szerint folytatódik a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában