illegális hulladék és közlekedés

2020.07.13. 07:00

Fontos kérdésekben egyeztetett a Dózsavárosi Tanács

Az illegális hulladéklerakók problémája és a temetőhegyi közlekedési anomáliák is terítékre kerültek a Dózsavárosi Tanács napokban tartott ülésén.

Marton Attila

Forrás: pixabay

Az egyeztetésen Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere és Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője beszámolt a város elmúlt hónapokban tett intézkedéseiről. Az alpolgármester felidézte, a korábbi években a város költségvetésének februári elfogadása után szoktak összeülni, ezúttal azonban a veszélyhelyzet miatt több mint fél év után találkoztak ismét a résztvevők.

Több téma időről időre napirendre kerül, az egyik legfontosabb ezek közül az illegális hulladéklerakás felszámolása. Hegedűs Barbara elmondta, ez egy összetett probléma, amelynek a kezelése nehéz, mert időről időre új gócpontok jönnek létre. Az önkormányzat a VKSZ Zrt.-vel és a rendőrséggel együttműködve igyekszik jogilag is megakadályozni, kezelni ezt a problémát, valamint szemléletformálással is szeretnének javítani a helyzeten, ebben támogatnák a civil egyesületeket is.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő kifejtette, a legutóbbi tanácskozáson merült fel a temetőhegyi utcák forgalmának problémája. Az érintett utcák ugyanis nem olyan forgalomra vannak tervezve, mint amilyen áthalad rajtuk, a Pápai út felújítása miatt pedig még inkább megnövekedett az autók száma. Az önkormányzati képviselő elmondta, a László utca forgalomcsillapítását elvégezték, a közlekedési anomáliákat a Pápai út fejlesztése oldhatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában