A járvány miatt elhúzódott a helyreállítása

2020.07.15. 11:00

Ismét működik a Fő téri szökőkút Pápán

Ismét működik a Fő téri szökőkút, melynek márciusban beszakadt a burkolata, amikor egy szemétszállító teherautó ráhajtott.

Polgár Bettina

A koronavírus-járvány miatt elhúzódott a szökőkút helyreállítása

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A szerencsétlen közlekedési manőver folytán a papa-ma.hu információi szerint több mint negyven tartóoszlop sérült meg vagy tört el, legalább tíz burkolókő megrongálódott, színes világítótestek törtek össze, és a saválló vezetékszakaszok is cserére szorultak. A javítási munkák költségeit 1,5–2 millió forintra becsülték.

A márciusi eset után kárfelmérési és biztosítási ügyintézést végeztek, ezt követte az árajánlat kérése, amit megnehezített, hogy a koronavírus-járvány terjedésével sok minden bizonytalanná vált. A Kínából érkező anyagok és berendezések szállítása is elhúzódott, így a javítási, helyreállítási munkákat csak később tudta elvégezni a szökőkút építője.

Emellett a szökőkúttal szemben, az Esterházy-kastély előtti területen hozzáláttak a zöldfelület kialakításához a Városgondnokság munkatársai. Ennek keretében automata öntözőrendszert telepítettek, illetve talajfeltöltést és füvesítést végeztek. A munkához több mint 90 köbméter rostált termőföldet szállítottak a helyszínre, a locsolóberendezés pedig hajnali 2 és 3 óra között öntözi majd a füvet.

A koronavírus-járvány miatt elhúzódott a szökőkút helyreállítása Fotó: Polgár Bettina/Napló

Ezzel párhuzamosan a kastélykapu közelében pihenőszigetet is kialakítottak, ennek padozata megegyezik a Fő téri teraszok padlójával. Két padot ugyancsak elhelyeztek itt, illetve a fejlesztés része a hulladékgyűjtő edények telepítése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában