sajtótájékoztató balatonakarattyán

2020.07.02. 16:00

Magyar Honvédség: mindent megtesznek a vízbiztonságért

Mindenkinek jó példát mutat a Magyar Honvédség (MH) a vízi balesetek megelőzésében, vélekedett Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) elnöke a vízi balesetek megelőzéséről szóló sajtótájékoztatón Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban szerdán. Piros Ottó ezredes, a központ parancsnoka üdvözölte, hogy az üdülő előtt folyamatosan járőröznek a vízi mentők. 

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Bagyó Sándor kiemelte, 2018-ban az MH-nak köszönhetően a honvédség rekreációs, kiképzési és konferencia-központja területén kapott helyet új mentésirányítási központjuk. Az együttműködésük azóta is kiváló, az egyik mentőhajójuk itt állomásozik, és a Honvéd üdülő strandján a VMSZ vízi mentői látják el a szolgálatot. – Az MH az elsők között volt, aki felszerelte a vízibicikliket mentőgyűrűvel, most pedig a Mentőöv programhoz csatlakozva ismét nagy lépést tettek a biztonságos fürdőzésért – fogalmazott az elnök.

Piros Ottó ezredes, a központ parancsnoka a biztonságra helyezte a súlyt, amit az üdülő partszakaszán járőröző vízi mentők nyújtanak a vendégeknek. – Erre nagy szükség van, hiszen a főszezon idején naponta 3000-3500 vendég érkezik az üdülőbe. A Mentőöv programhoz is elsőként csatlakoztunk, és a jövőbeli terveink közt szerepel, hogy segítsük a VMSZ utánpótlását is – hangsúlyozta az ezredes.

A tájékoztatón kiderült, az MH balatonakarattyai központja az elsők között csatlakozott a vízi mentők „A semmit nem lehet odadobni” nevű kampányához, amelynek célja, hogy minden magyarországi strandon üzemeltetett vízibiciklire kerüljön mentőeszköz, például mentőgyűrű. Az MH azonnal reagált a vízi mentők kampányára, és a balatonakarattyai Honvéd üdülő strandjának összes vízibiciklijét mentőgyűrűvel szerelte fel.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A honvédség és a vízi mentők kiemelten fontosnak tartják a vízi balesetek megelőzését, a biztonságos fürdőzést, a honvédség ezért csatlakozott a Mentőöv programhoz. Ezzel az üdülő strandján minden strandlépcsőnél, vízibicikli-kölcsönzőnél információs táblákat helyeznek, illetve helyeztek ki, megelőzési tanácsokkal.

„A semmit nem lehet odadobni” kampány keretében a mentőeszközzel felszerelt vízibiciklikre pedig olyan matricákat tettek, amelyek tájékoztatnak többek között a strandeszköz biztonságos használatáról, valamint arról, hogy mit kell tenni első- és másodfokú viharjelzésnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában