A Magyar Falu Program segítségével fejlesztenek Bándon

2020.07.23. 16:00

Megújult a Márkót Herenddel összekötő belterületi út

A Magyar Falu Program finanszírozásában megújult 1065 méter hosszú útszakasz Bándon. A 45 millió forintos beruházás kivitelezője a Magyar Közút Zrt. volt. A teljes pályás (hat méter széles) beavatkozásnak köszönhetően Bánd Herend felőli településhatárától a Kakukk vendéglőig, öt centiméter vastag aszfaltréteget építettek be a profilmarást követően.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Magyar Falu Program keretében 50 milliárd forint állt rendelkezésre közutak fejlesztésére, ezen felül a központi költségvetésből további hétmilliárd forint érkezett még erre a célra. A képviselő kiemelte, hogy a Magyar Falu Program pályázati kiírásai valós problémák megoldásához nyújtanak segítséget azért, hogy a kistelepüléseken élők is jól érezzék magukat helyben. A legújabb kiírásokban is olyan programelemek szerepel, például óvoda, iskola, tornaterem, tornaszoba felújítások, szolgálati lakások rendbetétele, amelyek már régóta váratnak magukra. Szólt arról is, hogy Veszprém megye 1. számú választókörzetének települései 66 esetben nyertek a Magyar Falu Program eddig kihirdetett pályázatai közül. Az útfejlesztés kapcsán a képviselő megjegyezte, hogy az utak nemcsak településeket, hanem az embereket is összekötik.

Bándon a munkálatokat két hét alatt végezte el a kivitelező Magyar Közút Zrt. Fekete János a társaság megyei igazgatója elmondta, hogy Veszprém megyében 1630 kilométernyi útszakaszt kezelnek és mindig öröm egy felújított út átadása. A mostani munkálatok során 845 méter teljes szélességében megújult, további elöregedett szakaszokon pedig félpályán, három méter szélességben avatkoztak be a Márkót Herenddel összekötő, belterületi szakaszon.

Steigervald Zsolt, Dömötör Norbert üzemmérnökség-vezető, Fekete János és Ovádi Péter az útátadón Fotó: Molnár Sándor/Napló

Bándon már nagyon várták, hogy felújításra kerüljön a falu legrosszabb állapotban lévő útszakasza. Steigervald Zsolt polgármester elmondta, hogy ezen a szakaszon át vezet majd a Veszprém-Márkó-Bánd kerékpárút is. A polgármester örömmel újságolta még el, hogy 15 millió forintot nyertek a közösségi ház fejlesztésére a Magyar Falu Program keretében, ami az önkormányzat évtizedes problémáját segít megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában