a közösség ereje

2020.07.01. 14:00

Összefogtak a lesenceistvándi tűz károsultjaiért

Összefogott a helyi önkormányzat és a négy települést tömörítő Lesence Caritas, hogy segítsenek azoknak a károsultaknak, akik egy tűzben veszítették el otthonukat a közelmúltban.

Tóth B. Zsuzsa

Németh Istvánné és Tóth Csaba a leégett öt lakásos sorház előtt

Fotó: Tóth B. Zuzsa/Napló

Amint azt a település polgármesterétől, Tóth Csabától megtudtuk, a néhány héttel ezelőtti tűzeset során megsemmisült a település központjában egy sorház három, egymással szomszédos lakása.

- Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet, amelyben szerencsére senki sem sérült meg, de az öt, egymással összeépített, kisebb családi ház közül a három középső lakhatatlanná vált, a két szélső sérült. Az öt lakásból kettőben nem élt senki most, a fő károsult azonban hajléktalan lett. A három család összesen négy tagja számára az önkormányzat és a Caritas közösen gyűjtést szervez.

- Alszámlát hoztunk létre és együttes gyűjtést szervez a négy település, Lesencefalu. Lesencetomaj, Lesenceistvánd és Uzsa. A közösségi oldalon kampányban hívjuk fel a figyelmet a segítségre szorulók helyzetére, miközben természetesen gyorssegélyt kapott az önkormányzattól a három család. Az összegből például elégett irataikat pótolhatják. A leégett házakat azonban valószínűleg újra kell építeni, annyira megsérültek – mondta a polgármester.

Németh Istvánné és Tóth Csaba a leégett ötlakásos sorház előtt Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Hozzátette, mivel az ingatlan a falu közepén áll, eleve nagy problémát okoz a tűzeset és a megoldás a községnek. Németh Istvánné, a Lesence Caritas csoportvezetője arról beszélt lapunknak, hogy a károsultak a tűzesetet követően rögtön tartós élelmiszert kaptak a caritas központjából. Ruhát, valamint bútort és konyhafelszerelést is tudnak adni számukra. Azonban további adományokra lesz szükség, hogy a károsultak mindenüket pótolhassák, ami a tűzben odaveszett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában