A demokráciát szolgálja

2020.07.17. 07:00

Pintér Kornél: Hazafias kötelezettség a konzultációs kérdőív kitöltése

A nemzeti konzultáción való véleménynyilvánítás egy értékes lehetőség, amivel pártállástól függetlenül mindenkinek érdemes élnie, mondta el Pintér Kornél.

Marton Attila

20200713 Lovas Pintér Kornél Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség elnök Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet elnöke szerint a kérdőív kitöltése hazafias kötelezettség, a magyarság melletti kiállás gesztusa.

– A konzultáció kérdései a járványkezelés egészségügyi vonatkozásai, a járvány gazdasági hatásainak kivédése és a bevándorlás témakörei közé csoportosíthatók. Ezek politikai meggyőződésre való tekintet nélkül mindenkit érintenek, ezért tartom fontosnak a véleménynyilvánítást – fogalmazott Pintér Kornél, aki már a konzultáció elektronikus megjelenésének napján kitöltötte a kérdőívet feleségével. Hozzátette, a lakosság megkérdezése, véleményének meghallgatása és becsatornázása a kormányzati politikába Európai Unió-szerte is példátlan, miközben ez a demokrácia egyértelmű megnyilvánulása is.

Felidézte, hazánkban alacsony maradt a fertőzések száma, ez annak köszönhető, hogy a kormány időben hozott meg fontos és jó döntéseket. Pintér Kornél támogatja a vírus terjedését lassítani hivatott intézkedések fenntartását, annál is inkább, mert egy olaszországi rokon révén közvetlen információik voltak és vannak az ottani helyzetről.

Pintér Kornél véleménynyilvánításra buzdít Fotó: Penovác Károly/Napló

– Háromgyermekes édesapaként is úgy vélem, a járvány­ügyi szabályok betartásában az egészségügyi szakemberekre kell hallgatnunk. A maszkviselést is fontosnak tartom, és szerintem, aki ebben a kérdésben nem szabálykövető, az másokra jelent veszélyt – szögezte le, megjegyezve, hogy a járvány kockázatait látva mondták le Horvátországba tervezett nyaralásukat.

Pintér Kornél végezetül elmondta, ahogy a járvány első hullámában, úgy reményei szerint a kormány döntései a következő hónapokban is minimalizálják a vírus okozta veszteségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában