indulnak a séta- és programhajók

2020.07.02. 16:00

Szombaton kezdődik a 174. balatoni hajózási főidény

Indul a 174. hajózási szezon főidénye a Balatonon július 4-én, és augusztus 30-ig, az előző évhez hasonlóan 58 napig fog tartani.

20200530 Balatonfüred Vitrolabontó Ünnepség. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A személyhajózási főszezonban 16 kikötőből, 9 útvonalon közlekednek a balatoni menetrend szerinti hajójáratok. Júliusban és augusztusban a két legkedveltebb útvonalon, Siófok-Balatonfüred-Tihany, illetve Fonyód-Badacsony között naponta 6-6 járat indul majd.

A hajózási társaság séta- és programhajókat is indít a főidényben. Hét kikötőből lesz elérhető a kisgyermekes családoknak ajánlott Varázshajó, a Bulihajók pedig hét kikötőből, heti 14 alkalommal indulnak. A népszerű sétahajók 14 kikötőből, heti 241 előre meghirdetett időpontban futnak ki.

A BAHART az idén is csatlakozott az országos „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű kampányhoz, amelynek keretében július 1. és augusztus 31. között minden 6-11 éves kor közötti gyermek Kajla Útlevelét és diákigazolványát felmutatva díjmentesen veheti igénybe a menetrendi hajójáratokat.

Emellett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kampányának keretében július 15-ig 15 százalék kedvezménnyel lehet utazni a BAHART sétahajóin vagy a menetrendi hajójáratain, amihez a társaság honlapjáról kell letölteni vagy kinyomtatni a kupont, majd jegyvásárlásnál bemutatni.

A Szántód-Tihany között közlekedő komp továbbra is 40 percenként indul, de forgalmasabb napokon a járatokat sűrítik. Június 16. és július 30. között a kompok Szántód felől 6:40-22.00 óra között, Tihany felől 7.00-22.20 között járnak.

Július 31. és augusztus 30. között a tervek szerint tovább közlekedik a balatoni komp éjszakánként. Két-két újabb járat beállításával Szántód felől 23.20-kor, Tihany felől pedig 23.40-kor indul majd az utolsó kompjárat – áll a BAHART közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában