A Bakonyban nagy a motorosforgalom

2020.07.18. 11:00

Tovább csökkent a bűncselekmények száma Zircen

Egyhangúlag elfogadta az önkormányzat képviselő-testülete a Veszprémi Rendőrkapitányság zirci rendőrőrsének 2019. évi beszámolóját. Tóth Gábor rendőr őrnagy, őrsparancsnok kiemelte: további 7,14 százalékkal csökkent a kisvárosban a bűncselekmények száma. Míg 2018-ban 84 bűnesetet regisztráltak, addig 2019-ben 78-at.

Kelemen Gábor

Rausz István veszprémi rendőrkapitány is felszólalt a zirci önkormányzat képviselő-testületének júliusi rendkívüli ülésén. Mellette Tóth Gábor őrsparancsnok

Fotó: Kelemen Gábor

Az egyre javuló adatok okát Tóth Gábor abban látja, hogy fokozták a közterületeken a rendőri jelenlétet. A zirci közterületen elkövetett regisztrált bűncselekmények száma minimálisan emelkedett, ugyanakkor intézkedtek egy-egy ilyen bűncselekménynél. A kiemelten kezelt bűncselekmények száma viszont csökkent a városban, amit szintén a közterületi jelenlét fokozásával magyarázott a parancsnok. Azt viszont sajnálatosnak nevezte az őrnagy, hogy a testi sértések száma növekedett, úgy látja, erre a jövőben még nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a közterületi szolgálattal. Örömteli ellenben, hogy a garázdaságok száma visszaszorult a 2018-as évhez viszonyítva.

Az őrsparancsnok kardinális kérdésnek nevezte a kábítószer-terjesztést, tavaly ezzel kapcsolatban egy ügyben kellett eljárást folytatniuk, ami eredményesen zárult. Pozitívum, hogy a lopások száma is jelentősen csökkent, mindössze kilenc esetben kellett eljárniuk, ami 2010 óta a legalacsonyabb adat. Negatívumként említette, hogy történt egy lakásbetörés tavaly, ugyanakkor az elkövetők felderítése ez esetben is megtörtént.

Rausz István veszprémi rendőrkapitány is felszólalt a zirci önkormányzat képviselő-testületének júliusi rendkívüli ülésén. Mellette Tóth Gábor őrsparancsnok Fotó: Kelemen Gábor

Rausz István rendőr ezredes, veszprémi rendőrkapitány hangsúlyozta, hogy a jogsértések, bűncselekmények számának csökkenése vagy akár a közlekedési balesetek számának a növekedése mind-mind egy egységes trenden alapul, ami a társadalmi folyamatoknak is köszönhető. Képviselői kérdésre válaszolva elmondta, a térséget és a 82-es főutat iszonyúan terheli a motorosforgalom. A gyorshajtók között mintegy nyolcvan százalék a motorosok aránya, és a cseszneki szerpentin továbbra is gócpont a folyamatos ellen­őrzések, táblakihelyezések, figyelemfelhívások ellenére, a legtöbb halálos kimenetelű közlekedési baleset ezen a szakaszon történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában