"Amennyiben sikerül pénzügyi forrást találni"

2020.07.23. 17:30

Továbbra is tervben van a veszprémi helikopteres emlékmű

Nincs elfelejtve az egykori MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezrednek emléket állító Mi-24-es emlékmű felállítása a repülőtér egykori bekötőútjánál.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Harci helikopteres emlékmű készülhet Veszprémben, így tisztelegne a város és a Magyar Honvédség az egykoron itt szolgáló helikopteresek előtt, számoltunk be róla 2018-ban. A Kaptur József nyugállományú repülő alezredes, az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred Kerecsen Harcihelikopter Zászlóaljának egykori parancsnoka által kezdeményezett és a város által felkarolt emlékmű felállítása bár az elmúlt időszakban nem valósult meg, a kivitelezése továbbra is tervben van.

Kondora László építész és Sipőcz József statikus Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az emlékműre kerülő Mi-24-es harci helikoptert a Magyar Honvédség biztosítja, ennek előkészítési munkálatai és a teljes külső festése már elkészült, az egyik veszprémi tervezőiroda pedig megkezdte az emlékmű terveinek elkészítését is, melyhez a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum Tanulmányi Raktárának udvarán kiállított, civil hagyományőrzők által felújítás alatt álló Mi-24-es harci helikoptert is segítségül hívták. A szakemberek a helikopteren több különböző mérést végeztek, hogy az emlékmű talapzatát pontosan meg tudják tervezni.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az emlékmű felállításáról megkérdeztük Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatát is. A Városfejlesztési Iroda kérdéseinkre reagálva elmondta: – Az építési engedélyt megkaptuk és a kiviteli tervek is elkészültek. Amennyiben sikerül a kivitelezésre pénzügyi forrást találni, megkezdődhetnek a helikopter elhelyezéséhez szükséges munkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában