zene és különleges járművek

2020.08.22. 20:03

Benzingőzös felvonulás és koncertek színesítették a Generációk napját Tésen

A települési falunapot július elején tartották volna, de akkor a járványhelyzet miatt elmaradt a rendezvény.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A községi búcsút hagyományosan augusztus 20-án tartották, ehhez kapcsolódva, és részben a falunapot bepótolva Generációk napja elnevezéssel szerveztek programokat a napokban, mondta el Fodor-Bödös István polgármester.

Ovádi Péter adta át az első helyért járó jutalmat Kiss Péternek, a benzingőzös felvonuláson győztes jármű ötletgazdájának Fotó: Pesthy Márton/Napló

A rendezvény kísérőprogramjaként tartották meg a nagy népszerűségnek örvendő „benzingőzös felvonulást”. Ezen, a korábbi évekhez hasonlóan, mintegy tíz különböző, füstöt pöfögő jármű vonult végig a településen. A közönség idén is szavazhatott a számára legszimpatikusabb járgányra, a legtöbb szavazatot kapott három jármű ötletgazdáját, sofőrjét ezúttal is díjazták. A dobogós helyezéseknek járó jutalmat Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) adta át.

A díjnyertes járgány Fotó: családi

Az első helyen toronymagasan a legtöbb szavazatot szerezve Kiss Péter és társai „tűzoltóautója” végzett. A fiatalok felmatricázták és hangszórót szereltek egy régi bordó Opel tetejére, de nem hiányozhatott a létra és egy ballon sem a járműről. Sőt, a „tűzoltóautó” még szirénázott is, ezt telefonról vezérelték, mondta Kiss Péter, aki megjegyezte, vízágyút is próbáltak beüzemelni, de az nem sikerült, talán majd jövőre.

Vastag Csaba (középen) is fellépett a Generációk napja elnevezésű rendezvényen Fotó: Pesthy Márton/Napló

A felvonulás után a zenéé volt a főszerep: Szóka Júlia egy autentikus cigányzenekarral lépett fel, a műsoron nóták és operettek szerepeltek, majd a rendezvény sztárvendége, Vastag Csaba énekes adott koncertet. A program a Caroline Street, majd a FunThomas Band fellépésével folytatódott, a rendezvényt utcabál zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában