várják az ajánlatokat

2020.08.14. 07:00

Folytatódhat a veszprémi körgyűrű felújítása

Megjelent a veszprémi elkerülő út utolsó szakaszának felújításáról szóló közbeszerzési kiírás a napokban.

Marton Attila

Mint ismert, a 8-as út litéri és balatonfüredi csomópontja közötti szakasz felújítása, bővítése tavasszal kezdődött meg. A veszprémi déli elkerülő további részével kapcsolatos közbeszerzési kiírást hétfőn tette közzé a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt (NIF). Az ajánlatkérés szerint a leendő kivitelezőnek mintegy hat kilométeres szakaszt kell felújítania: a jelenleg folyó beruházásban megújuló füredi csomóponttól a csatár-hegyi csomópontig tartó, meglehetősen rossz állapotú útszakaszt.

A kiírásból kiderül, ezen a szakaszon is kétszer kétsávos út épülne elválasztósávval. A megengedett sebesség óránként 110 kilométer lesz. Az eljárás nyertesének a tapolcai és a csatár-hegyi kereszteződésben is külön szintű csomópontot kell építenie, míg a szintbeni csomópontoknál négy körforgalom létesül.

A felhívásból kiderül, a csomópontokhoz kapcsolódó szakaszokon felújítják a ­830-as és a 77-es utat is.

A dokumentum szerint a nyertesnek másfél év áll rendelkezésre a kivitelezésre, a beruházást hazai forrásból finanszírozza a NIF Zrt. Az ajánlatokat szeptember 10-ig kell benyújtani, ezután derülhet ki, hogy mekkora forrásból és milyen ütemezéssel újul meg az útszakasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában