Hetvenkilenc pápai került karanténba egy nap alatt

Hetvenkilenccel nőtt az elrendelt karanténok száma Pápán szerdához képest – adja hírül az Infopapa. Egy új fertőzöttet regisztráltak, ám az aktív koronavírusosok száma nem nőtt, mivel egy személyt gyógyultnak nyilvánítottak.

Forrás: pixabay

Dr. Áldozó Tamás polgármester csütörtök este is ismertette a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat – írja a pápai honlap.

Egy új koronavírusos személyt regisztrált a hatóság, viszont egy pápait gyógyultnak nyilvánított, ezért továbbra is 43 aktív fertőzött van a városban. A legutóbb azonosított beteg külföldi tartózkodásból tért haza.

A Napsugár Bölcsődében és a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában azonosított pozitív esetek kontaktkutatása folyamatban van. 79 fővel, 260 főre nőtt a karanténok száma. 176 járványügyi megfigyelés, 46 elkülönítés és 38 esetben zárlatot rendelt el a hatóság.

A Vajda óvodában valamennyi dolgozó első tesztje negatív lett, a fertőtlenítő takarítást követően hétfőre tervezik az óvoda újranyitását.

A Napsugár Bölcsőde dolgozói közül a szerdán bejelentett 8 fő mellett csütörtökön egy újabb munkatárs második tesztje lett negatív, további 5 fő első tesztje szintén negatív lett. A bölcsőde várhatóan augusztus 24-től fogadhat újra gyermekeket.

A korábban karanténba került házi gyermekorvos két teszteredménye is megérkezett, mindkettő negatív lett, így hétfőtől ismét rendelhet.

A Család és Gyermekjóléti Központ július 27-én tartott konferenciája után az egyik résztvevő tesztje pozitív lett. A további résztvevőket karanténba helyezték, a tesztelés után valamennyien újra munkába állhatnak, mivel az ő mintájuk is negatív lett, köszönhetően a szigorú előírások betartásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában