rehabilitálják a területet

2020.08.07. 14:00

Kizöldül a várpalotai Thury-vár környéke

A Thury-várat körülvevő zöldterületek és közterek rehabilitációját célozza a Zöld város kialakítása Várpalotán című projekt, amelynek vállalkozói szerződését a napokban írták alá a polgármesteri hivatalban.

Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta polgármester és Erdei Z. József, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója kezet fognak a vállalkozói szerződés aláírása után

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Thury-vár környékének megújulását, illetve részben a régi Várpalota megidézését célzó beruházássorozat az önkormányzat legnagyobb önálló projektje – hangsúlyozta az eseményen Campanari-­Talabér Márta polgármester. A közbeszerzési eljáráson nyertes cég a tereprendezés mellett összesen 362 fát, 6599 cserjét, 8432 évelő növényt és 1600 hagymás növényt telepít a vár köré.

Megtörténik az egykori angolpark visszaállítása, a Nagyboldogasszony-templom és a vár előtti lejtős terület rekonstrukciója, az egykori Mária-kút eredeti helyére történő visszaállítása. A vártól északra a Rejcsúr városrész lerombolt lakóterületének helyén intenzív közpark létesül, helyet adva új játszóvárnak, szabad­idős és sportfunkcióknak. Az ünnepélyes aláíráson a polgármester mellett Erdei Z. József, a nyertes cég ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével a vállalkozói szerződést.

Campanari-Talabér Márta polgármester és Erdei Z. József, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója kezet fognak a vállalkozói szerződés aláírása után Fotó: Szabó Péter Dániel

A pályázat megvalósításához Várpalota önkormányzata egymilliárd forintot nyert európai uniós forrásból, amit 2,73 milliárd forintnyi hazai kormányzati forrás egészít ki. A kivitelezés a napokban, a munkaterület átadását követően indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában