Pápai idősotthonban jelent meg a koronavírus

Pozitív lett egy, az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) Teveli úti idősotthonában dolgozó nő koronavírustesztje.

Polgár Bettina

Forrás: pixabay

Az intézményegységben azonnal megtették a szükséges lépéseket: látogatási, kijárási és felvételi tilalmat rendeltek el határozatlan időre.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, péntek este értesült arról, hogy az Egyesített Szociális Intézményben dolgozó egyik kolléganő férjének pozitív lett a koronavírustesztje, szombaton pedig az említett kolléganő tesztje is pozitív eredményt hozott.

Hozzátette, az ESZI érintett telephelyén kontaktkutatást végeznek, három további kollégát tesztelnek. A következő napokban valamennyi kolléga és gondozott tesztelése megtörténik.

A polgármester elmondta, az ESZI pozitív koronavírusteszttel rendelkező dolgozója nem pápai lakos, azonban rajta kívül egy állandó helyi lakos tesztje is pozitív lett. Utóbbi esetében valószínűsíthető, hogy külföldi állampolgároktól kapta el a vírust, akikkel munkahelyén és a családi életében találkozott.

Megtudtuk, hétfőn 18 elrendelt járványügyi megfigyelés volt hatályban Pápán, ebből 8 esetben külföldről hazaérkezett személyekről volt szó. Áldozó Tamás felhívta a figyelmet: mindenki tartsa be az előírt szabályokat!

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője elmondta, augusztus 1-jétől látogatási, kijárási és felvételi tilalmat rendeltek el határozatlan időre a Teveli úti idősotthonban. Itt 12 kolléga dolgozik, közülük jelenleg 4-en állnak járványügyi megfigyelés alatt. – A lakók szombattól nem hagyhatják el a szobáikat, a közösségi helyiségeket nem használják. Ezen a telephelyen megkönnyíti az izolációt, hogy az idősek egy- és kétágyas szobában vannak elhelyezve, amelyekhez külön vizesblokk tartozik – jegyezte meg.

Szalainé Tihanyi Andrea hangsúlyozta: folyamatos a lakószobák és a közös helyiségek fertőtlenítése, melyet most még nagyobb erőkkel végeznek. Mint mondta, a tesztek eredménye alapján dől el, milyen újabb intézkedéseket kell megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában