Visegrádi Szent György Lovagrend

2020.08.13. 11:00

Lovagok találkoztak Bakonyszentlászlón

Az 1326-ban, első világi rendként alapított Visegrádi Szent György Lovagrend Veszprém megyei priorátus lovagjainak meghívására a Vas és Fejér megyei priorátus lovagjai és lovagdámái találkoztak Bakonyszentlászlón.

Juhász-Léhi István

A Vas és Fejér megyei priorátus lovagjai és lovagdámái találkoztak Bakonyszentlászlón Fotó: Napló

A találkozó a gyönyörűen felújított evangélikus templomban kezdődött. Az istentiszteleten Szakos Csaba evangélikus lelkész köszöntötte a rend képviseletében megjelent lovagokat. Kiemelte a hit erejét, az egymás iránti tiszteletet, az egymás segítését és a figyelem fontosságát.

Szent Márton nevének említése méltó volt az esemény színvonalához – mondta a Naplónak Vitáris Tímea Andrea, Veszprém megye lovagdámája.

A Vas és Fejér megyei priorátus lovagjai és lovagdámái találkoztak Bakonyszentlászlón Fotó: Napló

– Az istentisztelet után „civilbe” öltöztünk és bejártuk a Bakony egy kis szegletét autóval, gyalog és vonattal. A Cuha-völgy alagutakkal és viaduktokkal megtűzdelt látványa után a programot egy finom ebéddel zártuk a Kőpince fogadó különtermében, ahol kötetlen beszélgetésen közös gondolkodással terveztük a további munkánkat – nyilatkozta Vitáris Tímea Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában