Megrendezik a vizes programokat Pápán

Habár a korábban várható vendéglétszámnak csak a töredékére számítanak, mégis megtartják a hétvégi rendezvényeket a Várkertfürdőben, ahol különösebb vírusveszély nem fenyegeti az embereket.

Laskovics Márió

20200725 Pápa. Várkertfürdő Strandok Éjsazkája Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A Várkertfürdő megtartja a hétvégére tervezett rendezvényeit, úgymint a szombati szaunaestet, illetve a 17. évforduló alkalmából a vasárnapi születésnapi programsorozatot, ugyanis korlátozó intézkedéseket nem kell bevezetniük. Nagy Zsolt vezérigazgató úgy nyilatkozott, a városvezetéssel és az illetékes hatóságokkal egyeztetve hozták meg ezt a döntést.

– Ha a vendégek odafigyelve, velünk együtt betartják a szabályokat, akkor különösebb veszély nem fenyegeti őket. Hiszen korábban is megállapították, hogy a kezelt, vegyszerezett víz az egyik legjobb fertőtlenítő szer, és a vírus nem tud ebben a környezetben terjedni. Kellő területünk van ahhoz, hogy a látogatók el tudjanak különülni. Egyébként bízunk abban, hogy sikerült lokalizálni, elzárni az érintettek körét, és nem lesz továbbfertőződés. Ha ez mégis előfordulna, megtesszük a szükséges óvintézkedéseket, mert felelőtlenül semmiképp nem szeretnénk eljárni – mondta el Nagy Zsolt vezérigazgató.

Mint mondta, csütörtökön volt a koronavírussal kapcsolatos ellenőrzésük az ÁNTSZ részéről, mely során megállapították, nem indokolja semmi a komolyabb intézkedéseket, a bezárást. A születésnapi rendezvényekkel kapcsolatban az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a programok szervezése nagy mértékben nem befolyásolja a vendéglétszámot. Az emberek egy könnyűzenei koncerttel ellentétben nem összetömörülve, hanem a napozóhelyeikről, a medencékből kísérik figyelemmel a színpadi fellépéseket.

– Nagyjából ugyanannyi vendégünk van ilyenkor rendezvény nélkül is, mint rendezvénnyel. Pénteken a megszokotthoz képest már csak harmadannyian voltak. A városi járványhelyzet miatt tehát úgy lecsökken a vendéglétszám, hogy akarva – fertőtlenítőszerek kihelyezésével, távolság megtartásával, folyamatos takarítással – és akaratlanul is tudjuk biztosítani a megfelelő feltételeket – jegyezte meg.

Nagy Zsolt vezérigazgató kiemelte, az 500 fős korlátozás korábban sem volt érvényben a Várkertfürdőre vonatkozóan. (A koronavírusról tájékoztató kormányzati internetes honlapon olvasható, hogy az üzletek, vendéglátóhelyek, szálláshelyek, mozik, színházak, uszodák, fürdők korlátozás nélkül nyitva lehetnek.)

– Működési szabályzatunk ÁNTSZ-álláspont alapján határozza meg, hogy bőven kétezer fő feletti vendégforgalmat fogadhatunk. Ennek meghaladása várhatóan nem lesz veszélyben a hétvégén. A múltkori éjszakai fürdőzésünk, illetve a mostani születésnapi programunk sem minősül zenés, táncos rendezvénynek. A fürdőkre nem vonatkozik az 500 fős korlátozás. Hiszen ilyen alapon, bármely napon sem engedhetnénk be ennyi embert – hangsúlyozta Nagy Zsolt vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában