A német önkormányzat támogatásával

2020.08.05. 07:00

Padokat, ernyőket vettek a zirci temetőbe

A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat folyamatosan segíti a város lakóinak komfortérzetét növelő kezdeményezéseket, beruházásokat, legyen szó óvodáról, iskoláról, kórházról, lakossági zöldhulladékgyűjtésről.

Müller Anikó Hanga

Régi probléma oldódott meg a padok és a napernyők felállításával, melyet a német önkormányzat kezdeményezett és támogatott. Balról Kuti Zoltán, Hédl József és Hédl Evelin

Fotó: Müller Anikó Hanga

Az elmúlt napokban a temető ravatalozója elé vásároltak padokat és napernyőket, tudtuk meg Hédl Evelin kisebbségi önkormányzati képviselőtől.

– Mivel tagja vagyok a települési önkormányzati testületnek is, sokan ismernek. Idős emberek szólítottak meg, éppen egy temetésről jövet, hogy a nagy nyári melegben többen rosszul lettek a gyászszertartás alatt. Az elmúlt időszakban az életveszélyessé vált, árnyat adó fákat ki kellett vágni, ami gondot okoz a nagy nyári melegben elsősorban az idős embereknek, mert nehéz végigállniuk a szertartást. Felvetettem a német nemzetiségi önkormányzatnak, vásároljunk padokat és fölé ernyőket. Megkerestem Kuti Zoltánt, a Zirci Városüzemeltetés Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, vele egyeztetve alakítottuk ki a pihenőhelyet, ismertette a képviselő asszony.

Kuti Zoltán örömmel fogadta Hédl Evelin felvetését, mint mondta, valós problémát sikerült ezzel megoldani. A német nemzetiségi önkormányzat központi támogatásból működik és gazdálkodik, emelte ki Hédl József, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Régi probléma oldódott meg a padok és a napernyők felállításával, melyet a német önkormányzat kezdeményezett és támogatott. Balról Kuti Zoltán, Hédl József és Hédl Evelin Fotó: Müller Anikó Hanga

– Idén a vírushelyzet miatt több tervezett rendezvényünk elmaradt, ezért felszabadultak pénzeszközeink. Elgondolkodtunk, ezt milyen módon tudnánk a város javára hasznosítani. Ezért is fogadtuk és támogattuk nagy örömmel képviselőtársunk felvetését. Négy padot és három napernyőt sikerült beszereznünk, de költségvetésünk ezt teljes egészében nem tudta finanszírozni, így egy ernyőt családi vállalkozásunk vásárolt meg – mondta az elnök.

A kezdeményezők örülnének, ha helyi vállalkozók csatlakoznának a felajánláshoz, mert nagy szükség lenne még újabb padokra és napernyőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában