a gépkocsik rendszámtábláit is leolvashatják

2020.08.24. 11:00

Térfigyelő kamerarendszert építenek ki Sümegen

A napokban tartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntés született arról, hogy a korábban létrehozott hitelkeretből elkészül a térfigyelő kamerarendszer kiépítése.

Tóth B. Zsuzsa

Térfigyelő kamerákat állítanak hamarosan a város több pontjára, így a belvárosi körforgalomhoz is

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A különféle projektek megvalósítására létrehozott hitelkeret 245 millió forintos, ebből nem egészen 150 millió forintot használtak el eddig. A hitelt többek között pályázati önerők miatt vette fel az önkormányzat. Nettó, hozzávetőlegesen 15 milliós beruházással megoldódhat egy hosszú évek óta tervezett feladat: néhány hónapon belül elkészülhet a térfigyelő kamerarendszer a város több pontján. A főutcán és a középkori piacnál, banknál, körforgalomnál, piacoknál, óvodánál helyeznék el a kamerákat, amelyeket a veszprémi rendőrkapitánysághoz kötnek majd be. Azokkal akár a gépkocsik rendszámtábláit is leolvashatják, segítve így a közbiztonságot, a rendőrség munkáját, javítva a város biztonságát, élhetőségét.

Végh László polgármester a közösségi oldalon adott tájékoztatást arról, hogy hivatalos dokumentumot kapott néhány sümegi lakos a talajterhelési vizsgálattal, a szennyvízcsatorna-bekötéssel kapcsolatban. Annak költségeivel kapcsolatban csökkentésre eddig is volt lehetőség, a hivatal mindenkit értesített arról, hogy méltányosságból kedvezményt kaphatnak, akik rászorulnak. A támogatáshoz egyszerű hozzájutni, javasolja, hogy akinek hasonló problémája van, forduljon bizalommal a hivatalhoz.

Térfigyelő kamerákat állítanak hamarosan a város több pontjára, így a belvárosi körforgalomhoz is Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Tisztítsuk meg Magyarországot! program keretében Sümegen is felszámolják az illegális szemétlerakókat. A polgármester tájékoztatása szerint viszonylag szűk kör vehet részt az augusztus végén induló, többlépcsős programban, amelybe Sümeg is bekerült. Még idén befejeződik a program, azt követően elemzik az eredményeket, és a program második fázisában felszámolják az illegális lerakóhelyeket. Az első ütemben megszüntetik a lerakókat, azt követően gondoskodnak arról, hogy azok helye tiszta maradjon, a harmadik lépés a jogalkotás, hogy akár büntethessék is az illegális hulladéklerakást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában