Pro Urbe Emlékérem

2020.09.02. 11:00

A városért végzett kimagasló munkát ismerték el az ünnepi kitüntetésekkel Zircen

Díszpolgárokat avattak, Pro Urbe Emlékéremmel tüntettek ki két közösséget, és egy szakmai elismerés átadására is sor került a város augusztus 20-ai ünnepségén.

Kelemen Gábor

Zirc önkormányzata a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként, megbecsülése és tisztelete jeléül a Zirc Város Díszpolgára posztumusz címet néhai Varga Tibor János, a város egykori polgármestere részére, aki három évtizeden keresztül, különböző beosztásokban szolgálta a települést, Zirc és a térség fejlődése, eredményei elválaszthatatlanok a személyétől, civil munkássága is elismerésre méltó.

Szintén díszpolgárrá avatták Németh István nyugállományú honvéd dandártábornokot, aki aktív pályáján légvédelmi alakulatoknál szol­gált egyre magasabb parancsnoki beosztásokban. 2002 és 2005 között külföldi kiküldetésben a NATO Olasz Gyorstelepítésű Hadteste parancsnokságán támogató főnöki beosztásban dolgozott. Németh István aktív civil tevékenységet folytat Zircen, több egyesületnek is tagja.

Az ünnepségen Pro Urbe Emlékérmet vett át a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport és a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság. A zirci karitász lelkesen és alázattal segíti a városban a rászorultakat. Betegeket, magányos időseket látogatnak, fizikai és lelki támogatással nyújtanak segítséget számukra. Gyűjtéseket, jótékonysági programokat, segélyakciókat, nyári táborokat szerveznek, és nem riadnak vissza az adományok pakolásától, válogatásától vagy kihordásától sem.

A zirci önkormányzat kitüntetésében részesülők csoportja Ottó Péter polgármesterrel
Fotó: Kelemen Gábor

A Zirci Önkéntes Tűzoltóság tizenöt éve magas színvonalon látja el a tűzoltást és a műszaki mentést, emellett kiemelkedő jelentőségű a megelőző munkásságuk és a társadalmi szerepvállalásuk. Négy éve a tizenhárom alapító mellé további három településsel bővült a tűzoltóság műveleti körzete, ezzel is elismerve a zirci tűzoltók kiemelkedő tevékenységét. Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként Zirc Város Tisztviselője kitüntetésben részesült Lamszider József, a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal gépkocsivezetője, aki a biztonságos személyszállítás mellett kapcsolatokat is teremtett és ápolt közel negyvenéves hivatali pályafutása során, testvérvárosi eseményeknek is részese volt. Szabadidejében szívesen részt vesz a város közösségi életében, önkéntes munkájára mindig lehet számítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában