Elismerés szociális és tudományos tevékenységért

2020.09.02. 16:00

Díjak adományozására vár javaslatokat a veszprémi önkormányzat

Kérik a város polgárait, gazdálkodószervezeteit, intézményeit, hogy küldjenek személyre szóló javaslatokat, indoklással együtt.

Rimányi Zita

Csaknem egymilliárdot szánnak a veszprémi városháza energetikai megújítására Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

A megyeszékhely önkormányzata a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban vagy a szociálisan rászorulók támogatását vállaló civil szervezetekben, társadalmi szervezetekben tevékenykedő, Veszprémben kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkájának elismerésére Hornig-díjat adományoz.

Azt a közgyűlés döntése alapján, a polgármester vagy személyes megbízottja a szociális munka napja alkalmából adja át.

A műszaki, természettudományos vagy gazdasági területen Veszprémben kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkájának elismerésére pedig Polinszky-díjat adományoz a város, amit ugyancsak a közgyűlés döntése alapján a polgármester vagy személyes megbízottja a magyar tudomány napja alkalmából ad át.

Az adományozást kezdeményezheti bármely Veszprémben bejelentett lakóhellyel rendelkező természetes személy vagy veszprémi székhelyű jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet. Kérik a város polgárait, gazdálkodószervezeteit, intézményeit, hogy személyre szóló javaslataikat indoklással együtt, a felterjesztő nevének és bejelentett veszprémi címének megjelölésével szeptember 30-ig küldjék el ([email protected]) vagy adják le a polgármesteri hivatal kabinetirodájában (Óváros tér 9., II. emelet, 201/C szoba).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában