beteg gyerek nem mehet iskolába

2020.09.17. 16:00

Hiányzási limit az iskolában és koronavírus – Évet kell ismételni?

Aggódó apuka fordult hozzánk: iskolás gyermeke gyakran náthás, és most a vírushelyzet miatt ilyenkor majd mindig két hétre otthon kell maradnia. A gyermek így hamar eléri a 250 órás hiányzási limitet, és akkor évismétlésre kötelezhetik.

Tertyánszky Krisztina

Forrás: shutterstock

Felvetettük a problémát az Oktatási Hivatalnak, ahonnan azt a választ kaptuk: az ilyen eseteket az intézménynek alapvetően helyben kell kezelnie. Természetesen továbbra is érvényes, hogy beteg gyerek nem mehet iskolába. A veszélyeztetett állapot vagy hatósági karantén miatti hiányzást a kiadott intézkedési terv alapján igazoltnak kell tekinteni.

Ha egy diák igazoltan és igazolatlanul együttesen egy tanítási évben több mint 250 tanítási órát hiányzott, vagy egy tárgyból a tanítási órák 30 százalékát meghaladja a hiányzásai mértéke, és nem szerzett az értékeléshez szükséges elegendő osztályzatot, osztályozóvizsgával teljesítheti az évet. Ha van kellő számú értékelés, osztályozóvizsgára nincs szükség az adott tárgyból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában