balatoni siker

2020.09.16. 16:00

Kimagaslóan népszerű volt idén a zánkai strand

Örömmel beszélt az egy évvel ezelőttihez képest a húsz százalékos forgalomnövekedésről Filep Miklós, Zánka polgármestere.

Kovács Erika

A zánkai strandon idén nem emeltek árat, de a bevételük néhány százalékkal nőtt Fotó: Sági Ági/Napló

Fotó: Sági Ági/Napló

A település vezetője szerint a siker főként annak köszönhető, hogy valóban többen választották idén a balatoni nyaralást, mint a külföldit. Másfelől szerinte a népszerűségben közrejátszhatott az is, hogy jelentős beruházásokat valósítottak meg. Így büszkék rá, hogy elsőként végeztek a Magyar Turisztikai Ügynökség kiírt pályázati feladatokkal, így baba-mama öltözőket alakítottak ki, illetve újítottak fel, kihelyezték az eligazodást segítő táblákat, a vízhez új lépcsőket tettek ki, öltözőépületek építettek.

A három hektáros zánkai fürdőhelyet június 10-től nyitották meg, illetve attól kezdve fizetős, és ez volt a jellemző egészen augusztus végéig.

Az említett időszak előtt és után közparkként üzemel a strand, ahol az elmúlt hétvégén is annyian pihentek, fürdőztek, mint egy nyári napon.

A kialakult helyzet miatt kiemelten kezelték a fürdőhelyen az egészségügyi biztonságot, így egyebek mellett fertőtlenítették a mellékhelyiségeket, és több helyen kézfertőtlenítő állomásokat helyeztek el. Mindkét bejárathoz elektronikus beléptető számlálót tettek ki, ami az ANTSZ által jóváhagyott létszámot rögzítette, eszerint egy időben 2700 ember tartózkodhatott a három hektáros területen.

A zánkai strand népszerűségében nagy szerepet játszott az is, hogy a Böhmné Kocsis Szilvia vezette Faluház egész nyáron, és minden nap érdekes, vidám programokat szervezett. Így egyebek mellett vízi torna, kézműves foglalkozás, sokféle gyerek-, és kulturális program, táncház, fúvósmuzsika, kisebb koncertek tették tartalmassá vendégeik pihenését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában