Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

2020.09.26. 07:00

Közösségbe szerveződtek a keresztény fiatalok

Újjáalakult az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség veszprémi szervezete.

Marton Attila

Halmay Gábor, Nacsa Lőrinc és Gaal Gergely az IKSZ veszprémi szervezetének megalakulásán

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A pénteken délután tartott alakuló ülésen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester, Hegedűs Barbara alpolgármester és Halmay György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) veszprémi szervezetének elnöke is. Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) országos elnöke elmondta, tizenöt elkötelezett, keresztény, jobboldali fiatal alapította újra a KDNP társult ifjúsági szervezetét Veszprémben.

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) országos elnöke hozzátette, az IKSZ keretében a városukért és hazájukért felelősséget érző fiatalok közösségi, politikai és karitatív tevékenységet végeznek a jövőben. Az ifjúsági szervezet célja, hogy megszólítsa a fiatalokat. – A keresztény értékeket támadják a világban, ezért még nagyobb értéke van a megalakult közösségnek, amelyben közösen cselekedhetnek és védhetik ki a fiatalok a normalitás elleni támadásokat – fogalmazott az országos elnök.

Az új szervezet Halmay Gábor önkormányzati képviselőt választotta elnöknek, aki örömét fejezte ki, hogy létrejött a veszprémi IKSZ. Az elnök arra biztatta a fiatalokat, hogy szavakkal és tettekkel is képviseljék a kereszténydemokráciát. Reményét fejezte ki, hogy idővel tovább nő a létszámuk, és aktívan megjelenítik a kereszténydemokrata gondolkodást Veszprémben.

Halmay Gábor, Nacsa Lőrinc és Gaal Gergely az IKSZ veszprémi szervezetének megalakulásán
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Gaal Gergely, a KDNP Országos Választmányának titkára elmondta, az anyapárt minden segítséget megad az újraalakult szervezet munkájához. Hozzátette, a fiatalok a hazájukért és a keresztény Európa megőrzéséért dolgozhatnak együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában