Egész napos nászéjszaka

2020.09.27. 15:30

Októberben 17-én rendezik meg a Somlói Juhfark Ünnepet

A Nagy-Somlói borvidék ikonikus szőlőfajtája, a juhfark változatos arcait ismerhetik meg a helyi borászok összefogásával meghirdetett 5. Somlói Juhfark Ünnep látogatói október 17-én Somlójenőn.

MTI

Juhfarkot termelő borászok egy csoportja a Somlón, a fajta hétvégi ünnepén, a Tornai Pincészetnél

Fotó: Kovács Erika/Napló

A juhfark legnagyobb, reprezentatív fajtabemutatóján az elmúlt évek különböző stílusban elkészített, válogatott tételeit kóstolhatják meg az érdeklődők – közölték az MTI-vel a Somlói Juhfark Ünnep szervezői.

Mint kiemelték, a rendezvényhez kapcsolódó sétálókóstolón 12 somlói és egy Balaton-felvidéki borászat mutatkozik be 24 juhfarkjával.

A sétálókóstoló mellett workshopok, somlói dűlőtúra és pincelátogatás is szerepel a programban, a borteraszon felállított grillkonyhában pedig a borokhoz illő fogások készülnek. A kijelölt Somló-környéki szállásokról oda-vissza ingyenes transzfert biztosítanak a szervezők – áll a közleményben.

Juhfarkot termelő borászok egy csoportja a Somlón, a fajta 2019-es ünnepén
Fotó: Kovács Erika/Napló

A Juhfark Ünnepre még várni kell egy keveset, de a tudásodat már most próbára teheted a Somlóval és a somlói borokkal kapcsolatban az alábbi kvíz segítségével:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában