Vadbefogót is készített a szervezet

2020.09.23. 16:00

Szepezd jövőjéért tevékenykednek

Az Összefogás Szepezdért Társaság júliusban alakult, egy bizonytalanságokkal övezett időszakban és helyzetben. Az elmúlt szűk két hónapban sikerült több, a faluért tenni akaró és meghatározó egyénből csapattá formálódniuk.

Szendi Péter

Gödry Zoltán: Az elmúlt szűk két hónapban sikerült a faluért tenni akaró és meghatározó csapattá formálódnunk

Fotó: Szendi Péter

– Az elmúlt bő egy évben Balatonszepezd a politikai csatározások színhelye lett, és ezek a csaták elvitték a figyelmet a lényegről, nevezetesen a falu és a közösség építéséről. A civil szervezet alapító tagjai azért hozták létre az Összefogás Szepezdért Társaságot, mert úgy éreztük, hogy ideje a tettek mezejére lépni. Segíteni akarunk, hogy a falu hangulata újra a régi legyen, és hogy minden eddiginél szervezettebben fejlődjön tovább Szepezd – kezdi a beszélgetést Gödry Zoltán Máté, a civil szervezet elnöke, aki közgazdásznak tanult, jelenleg egy kereskedelmi cég ügyvezetője.

Mint mondja, nagyon nehéz röviden megfogalmaznia, hogy mit is jelent számára Balatonszepezd. Itt nőtt fel, szereti a községet, az embereket, a hangulatot. Nagyon sokat kapott az itteni emberektől és a helytől, úgy érzi, hogy kötelessége ebből valamit visszaadnia. Szerinte fantasztikus adottságai vannak Balatonszepezdnek, és szeretné, ha ezeket minél jobban képesek lennének kihasználni.

Az egyik legfontosabb feladatuknak tartja, hogy a lakosság érezze a hiteles, aktív és teljes körű tájékoztatást minden, Balatonszepezdet érintő kiemelt fontosságú kérdésről és döntésről. Továbbá fontosnak tartja, hogy ötleteikkel, javaslataikkal és munkájukkal tegyenek valamit a közösségért.

Gödry Zoltán: Az elmúlt szűk két hónapban sikerült a faluért tenni akaró és meghatározó csapattá formálódnunk Fotó: Szendi Péter

– Van egy szűk alapító tagság, nem vagyunk többen, mint húszan, de közben sok barátunk és ismerősünk csatlakozott hozzánk, mert osztják a nézeteinket és egyetértenek a céljainkkal. A tagfelvételnek egyelőre nincs szabályozott menete, de minden segítséget szívesen fogadunk és mindenkire nyitottak vagyunk. Akit érdekel a tevékenységünk, és esetleg támogatna minket vagy csatlakozna hozzánk, az a közösségi oldalunkon fel tudja venni velünk a kapcsolatot, és szívesen látjuk köreinkben – folytatja tovább Zoltán, miközben megmutatja a hangulatos falut, ahol érdemes élni, ahová szívesen jönnek nyaralni az emberek.

A civil szervezet finanszírozásából elkészítettek a településüket régóta nyomasztó vaddisznókérdés rendezésére egy profi vadbefogót. Ennek az eszköznek a beüzemelése és folyamatos üzemeltetése már csak a vadásztársaság és az önkormányzat megegyezésén múlik. Legfontosabb feladatuknak most azt érezi, hogy higgadt és tárgyilagos tájékoztatás mellett segítsenek a falubelieknek tájékozódni az aktuális helyzetről. Továbbá kiemelten fontos és folyamatos feladatuk egy egységes közösség és a falu jó közhangulatának elősegítése, rendezvényekkel és őszinte beszélgetésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában