segítenek

2020.09.02. 07:00

Tanszereket kapnak a rászoruló családok, a Pápai Tankerületi Központba 600 tanszercsomag érkezett

A kormány számára kiemelt prioritást élvez a magyar családok támogatása, amelyhez kapcsolódóan a 2020/2021-es tanév kezdésére a Klebelsberg Központ 106 ezer tanszercsomagot osztott szét.

Polgár Bettina

A kormány 2019. május 30-i döntésével a Klebelsberg Központ részt vesz az Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára című projekt megvalósításában.

A projektben a Klebelsberg Központ első feladata a hátrányos helyzetű településeken élő, 1–8. évfolyamos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére tanszercsomagok összeállítása és kiosztása volt 2019 augusztusában annak érdekében, hogy az érintettek a 2019/2020-as tanévet már ezen eszközökkel tudják megkezdeni, ezzel is csökkentve a szegény családok terheit, s ugyanez igaz a most kezdődő tanévre is. A projekt megvalósítása az állami fenntartású és a nem állami fenntartású köznevelési intézményekre is kiterjedt – a beszerzést és a kiosztás koordinációját a Klebelsberg Központ végezte, közreműködő partnerként pedig a tankerületi központok támogatták a folyamatot.

A Klebelsberg Központ a projektben rendelkezésre álló 198 millió forint fejlesztési összegből az állami, valamint a nem állami fenntartású intézményi kör esetében 30 400 tanszercsomag beszerzését finanszírozta, egyúttal intézte azok kiosztását.

A Pápai Tankerületi Központba 600 tanszercsomag érkezett, melyet 42 intézménybe juttattak el. A tanszercsomagokat az évfolyamoknak megfelelően, a tanórai munkához illeszkedő eszközökből állították össze, amelyet az első osztályos diákok részére tisztasági csomaggal is kiegészítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában