Universitas

2020.10.03. 11:00

Címeket és kitüntetéseket adtak át a Pannon Egyetemen

Régi hagyomány a Pannon Egyetemen, hogy kitüntetésekkel, díjakkal ismerik el munkatársaik és külső partnereik kiemelkedő teljesítményét, az intézmény fejlődése és eredményes működése érdekében végzett kiváló munkát. A járvány miatti korlátozó intézkedésekre tekintettel szűk körben, az érintettek jelenlétében zajlott az ünnepség, az érdeklődők – munkatársak, rokonok, barátok – az interneten követhették az eseményt.

Horváth Virág/likeBalaton

Forrás: Pannon Egyetem

– A Pannon Egyetem rendkívül sikeres, hiszen a nemzetközi rangsorokban és a hazai egyetemek között is hosszú évek óta tartjuk vezető szerepünket, az elnyert pályázatok tekintetében pedig országosan is elsők vagyunk. Ez meg is látszik az intézmény működésén és stabilitásán – mondta köszöntőjében Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

– A Pannon Egyetem 2020-ban egy stabilan minőségi szolgáltatásokat és tevékenységeket nyújtó intézmény. Toronymagasan elsők vagyunk az arányos projektbevételekben, a kutatás-fejlesztési bevételek számában, Magyarországon kiterjedt szakmai kapcsolatrendszerrel bírunk mind a hazai, mind a nemzetközi területen – monda Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja.

Idén az egyetem legmagasabb címét, a Pannon Egyetem Díszpolgára kitüntetést Timár Veronikának, a Veszprémi Magyar–Finn Egyesület örökös elnökének adományozták.

A Pro Universitate Pannonica Emlékérem arany fokozatát Tőrös Szilárd nyugalmazott egyetemi docens, a nagyezüst fokozatot Hortobágyi Ildikó egyetemi docens, illetve Királyné Varga Erzsébet ügyvivő szakértő vehette át. A Szenátus a Pro Universi- tate Pannonica Emlékérem kisezüst fokozatát Banász Zsuzsanna egyetemi docensnek, Egedy Attila egyetemi docensnek és Vörösházi Zsolt János adjunktusnak adományozta.

A szenátus döntése alapján a Sebestyén Attila Emlékérmet Balogh Ágnes egyetemi docens, a Pannon Egyetem Szolgálatáért Emlékérmet pedig Veres György tanársegéd vehette át.

A Pannon Egyetem Szenátusa címzetes egyetemi tanári címet adományozott Holló András, a Mol Nyrt. Finomítói Termékfejlesztés és Szolgáltató Központ vezetője részére. Holló András a Veszprémi Egyetemen végzett okleveles vegyészmérnökként és szerzett doktori fokozatot. Ezt követően a Mol Nyrt.-nél helyezkedett el, ahol szakmai teljesítményével komoly hírnevet szerzett. Folyamatosan segíti az egyetem és a Mol Csoport közötti szakmai, oktatási és K + F tevékenységet.

Csillag Zsolt, Ovádi Péter, Vigh László és Gelencsér András a zártkörű ünnepségen Fotó: Pannon Egyetem

Az egyetem szenátusa Ovádi Pétert – a Pannon Egyetem egykori hallgatóját –, Veszprém megye 1. számú választókerületének országgyűlési

képviselőjét, valamint Vigh László országgyűlési képviselőt Pannónia Felsőoktatásáért Díjjal tüntette ki.

Vigh László 2006-tól országgyűlési képviselő, elkötelezetten képviseli a Zalaegerszegen folyó képzések, kutatási tevékenységek bővítését és azok további fejlesztéseit.

Ovádi Péter jelentős szerepet vállal a Pannon Egyetem fejlesztésében, régiós szerepének erősítésében. Hatékonyan közreműködik a térségbeli vállalkozások, szakmai szervezetek és az egyetem közötti kapcsolat kialakításában, elmélyítésében. Tevékenységével segíti az egyetemi kutatások finanszírozását biztosító projektek létrejöttét, munkájával jelentősen hozzájárul a térség felsőoktatásának stabilitásához és fejlesztéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában