Veszprém-Balaton 2023

2020.10.29. 07:00

Együttműködési megállapodás született a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem között

Az együttműködési megállapodást szerdán a Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András, valamint a Pécsi Tudományegyetem rektora, dr. Miseta Attila írta alá.

Horváth Virág

Forrás: Pannon Egyetem

Veszprém Megyei Jogú Város és a balatoni régió sikeresen pályázott a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címre. E pályázat előkészítéséhez és végrehajtásához jelentősen hozzájárul a Pannon Egyetem mint a régió fontos gazdasági, oktatási, kulturális szereplője. A Pécsi Tudományegyetem szintén fontos szerepet töltött be a pécsi EKF 2010 programban, így hasznos tapasztalatokkal rendelkezik a program megvalósításában. Minderre tekintettel, a sikeres Veszprém-Balaton 2023 EKF-év érdekében állapodott meg a két egyetem.

- Veszprémben 2023-ban és remélhetőleg utána hosszú évekig kiemelt nemzetközi figyelem irányul majd a Pannon Egyetemre is, mint az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik zászlóshajójára. Fontos számunkra, hogy a 2010-ben hasonló szerepet betöltő Pécsi Tudományegyetem vezetői és munkatársai által szerzett tapasztalatokat, jó gyakorlatokat megismerjük, és a két egyetem kölcsönösen segítse egymást a Magyarország számára kiemelkedően fontos eseménysorozat sikeres lebonyolításában és az elért eredmények hosszú távon történő megőrzésében. A közös munkát már megkezdtük, a ma aláírt együttműködési megállapodás a két intézmény kapcsolatának elmélyítését szolgálja – mondta el dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

- Mivel a Pécsi Tudományegyetem fontos szerepet töltött be a pécsi EKF 2010 programban, így hasznos tapasztalatokkal rendelkezik a program megvalósításában. Jelen megállapodással kifejezzük azt a közös szándékot, hogy mindazt a tudásanyagot és tapasztalatot, amit a pécsi kulturális évad során szereztünk, megosszuk egymással. Bízunk benne, hogy egy eredményes és sikeres évad elé nézünk 2023-ban – mondta el dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora.

A két egyetem szoros együttműködésben tervezi a jövőbeli Európa Kulturális Fővárosa szervezési és kutatási munkálatait folytatni, valamint többek között kidolgozásra kerül a Pannon Egyetemmel közösen az Európa Kulturális Főváros program kutatási és egyéb eredményeit, dokumentumait tartalmazó kapcsolódó dokumentumtár is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában