Negyed évszázada Isten szolgálatában

2020.10.26. 07:00

Emléklappal ismerték el Bikádi László Károly munkáját

Ünnepi istentisztelet keretében köszönték meg a hívek Bikádi László Károly lelkész munkáját, aki már huszonöt éve áll a közösség szolgálatában.

Horváth Virág

Bikádi László Károly lelkész átveszi az elismerést Ovádi Péter országgyűlési képviselőtől

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ünnepi istentiszteletet Steinbach József püspök tartotta, aki prédikációjában kiemelte, azért gyűltek össze a hívek az ünnepi alkalmon, hogy a Hajmáskér, Sóly, Királyszentistván és Vilonya gyülekezetekben is prédikáló Bikádi László Károly lelkész munkájáért hálát adjanak. Mert a dicsőség egyedül Istené, de az elismerés az ő szolgáját is megilleti.

– Ezeken a kistelepüléseken, ahol nem egyszerű mindig jelen lenni, áldott gyarapodás tapasztalható hosszú évek óta. Nagyon fontos a visszajelzés, hogy ezzel bátorítsuk a szolgálatban lévőket, hogy jó úton járnak. Ezért is vagyunk most itt mindannyian, hogy hálát adjunk az eddigiekért, és a jövőbe tekintsünk reményteli szívvel – mondta el Steinbach József püspök.

Az ünnepi alkalmon Ová- di Péter országgyűlési képviselő is csatlakozott az istentisztelethez. – Bikádi László Károly egy igazi építő ember: építi a közösséget, felújítja a templomokat, és a szűkebb közösségen túl segítő szolgálatokat is végez, ami példaértékű. Tizenhat éve ismerjük egymást, amibe belefértek magaslatok és hullámvölgyek is, de egy biztos, én nagyon sokat tanultam a nagytiszteletű úrtól, és ha voltak is vitáink, a barátság mindig megmaradt – mondta el köszöntőjében Ovádi Péter.

Bikádi László Károly lelkész átveszi az elismerést Ovádi Péter országgyűlési képviselőtől
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az alkalmon Bikádi László Károly a kistelepülési hitélet felvirágoztatása és a település összetartó közösségének kialakításában végzett munkájáért, valamint az elmúlt huszonöt év áldozatos szolgálatáért képviselői emléklapot vehetett át Ovádi Pétertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában