A gyerekek érkezése öröm és felelősség is

2020.10.27. 11:00

Hagyományteremtő és közösségépítő köszöntés Karakószörcsökön

A település legifjabb polgárait köszöntötték.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Önkormányzat

Honvédő Szandra polgármester üdvözölte az idén született gyermekeket, megosztva gondolatait a jelenlevőkkel. Amint elmondta, az idei rendkívül szép esztendő a település életében, hiszen négy olyan családnál érkezett gyermekáldás, ahol az édesapa vagy édesanya is Karakószörcsökön nőtt fel és mindegyik esetben a nagyszülők között is vannak helyi lakosok.

– A gyermekek születése jelzi azt, hogy nagy örömünkre egyre többen vannak azok a fiatal családok, akik a falusi életet előnyben részesítik. Fontosnak tartják, hogy gyermekeik a családdal, a nagyszülők közelségében nőjenek fel, természetközeli, hagyományos falusi környezetben. Az újszülöttek érkezése mellett településünk sok csillogó gyermekszemmel gyarapodott, hiszen három nagycsalád döntött úgy, hogy Karakószörcsökön telepedik le, így további 16 gyermekkel lettünk gazdagabbak – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy amint minden gyermek érkezése öröm, úgy jelent még nagyobb felelősséget a családok és az önkormányzat, a közösség számára is.

– Felelősséggel tartozunk azért, hogy ezek a gyermekek be tudjanak, be akarjanak kapcsolódni közösségünk életébe, és annak aktív részesei lehessenek – hangsúlyozta Honvédő Szandra.

Az idén született babákat és a faluba költözött kisgyerekes családokat ünnepelték Fotó: Önkormányzat

Az Országos Könyvtári Napok keretében rendezett ünnepségen a gyermekek emléklapot és apró ajándékokat kaptak. Az újszülötteknek Farkasné Tóth Bettina, a település könyvtárosa tiszteletbeli babaolvasó tagságot és babanaplót ajándékozott. Minden család hazavihette az önkormányzat ajándékaként a születések fáját, hogy kisbabájuk születését egy facsemete elültetésével is megünnepeljék.

Az ünnepségen a polgármester köszönetét fejezte ki Dukainé Bencze Ildikó védőnőnek, aki 11 éve látja el rendkívül lelkiismeretesen a védőnői szolgálatot a településen. Az önkormányzat a Három királyfi, három királylány mozgalomhoz csatlakozva idén először húzta fel a babaköszöntő zászlókat az újszülöttek tiszteletére. A zászlók magasba emelése jelzi ezentúl a csecsemők érkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában