kedvence a töltött paprika

2020.10.01. 11:00

Kenyai vendégtanár segíti az ajkai diákok nyelvtanulását

Winfred Nyokabi Kiranga minden kedden két tan­órát tart az Ajkai Gimná­zium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége gimnazistáinak.

Tisler Anna

Fotó: Györkös József

A vendégtanár állami ösztöndíjjal érkezett Magyarországra egy évvel ezelőtt. A veszprémi egyetemen tanult, ahol önkéntesként foglalkozást tartott diákoknak egy hagyományosan megszervezett angol nyelvi táborban. A veszprémi Pannon Egyetemen tanító Poór Zoltán segítségével talált rá az ajkai iskola – tudtuk meg Sashalmi Melinda tanárnőtől.

Winfred Nyokabi Kiranga jelenleg már Budapesten él, de örömmel vállalta a feladatot. A tanórákon egy-egy témát dolgoznak fel angol nyelven.

A tanárnő csak néhány szót tud magyarul, így a diákok csak angolul tudják az órákon megértetni magukat.

Szeptember 29-én a téma a magyar konyha volt. A diákok recepteket vittek és azok alapján beszélték meg az ételek elkészítését.

– A kedvenc magyar ételem a hideg gyümölcsleves és a töltött paprika. Remélem, valamelyik diák elmondja ezek receptjét is, kíváncsi vagyok rá, hogyan kell elkészíteni őket – mondta nevetve a tanárnő. Hozzátette: szorgalmas, érdeklődő és vidám csapatot tanít. Az órák jó hangulatban telnek, mindenki figyel, igyekszik jól teljesíteni.

Winfred Nyokabi Kiranga a kilencedikes nyelvi előkészítősöknek tart foglalkozást Fotó: Györkös József

Winfred Nyokabi Kiranga szeretné a hazája kultúrájával megismertetni a gyerekeket, és ő is minél többet el szeretne sajátítani a magyar kultúrából, ezenkívül szülőhazáját is közelebb hozná a diákokhoz, ő pedig szívesen megismerné a magyar művészetet.

A fiatal tanárnő jól érzi magát Magyarországon, de szeretne visszatérni a hazá­jába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában