az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványt támogatják

2020.10.09. 16:00

Kupakgyűjtő szívet helyeztek el Pápa belvárosában

A Mándi Márton István utcában lévő Tourinform iroda előtt elhelyeztek egy nagy fém szívet, melybe bárki elhelyezheti az általa gyűjtött műanyag kupakokat.

Forrás: Pintér Ádám

Fotó: Pinter Adam ['Pintadi']

Az első gyűjtési időszak március 31-ig tart. Akkor az összegyűlt kupakokat elszállítják egy újrahasznosító üzembe, ahol újra kupakokat gyártanak belőlük. A leadott műanyag súlyának megfelelően kapott összeggel a szervezők az első fél évben az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványt támogatják, számolt be róla a Pápa és Vidéke oldal.

Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója elmondta, nagy örömmel fogadta a kezdeményezést. Az alapítvány számlájára a gyűjtésből érkező összegből a Fogyatékosok Nappali Intézménye számára vásárolnak fejlesztőeszközöket és hangszereket. Mint elhangzott, a kupakgyűjtésbe maguk az intézmény ellátottjai is bekapcsolódnak, így elmondható, hogy a Fidelitas, az intézmény és Pápa város lakossága közösen mozdul meg egy jótékony célért.

Fotó: Pintér Ádám

A kezdeményezést dr. Áldozó Tamás polgármester is támogatja, maga is egy nagy táska műanyag kupakkal érkezett a gyűjtőhöz. A városvezető hangsúlyozta, azért ezen a helyen állították fel a fém szívet, mert a Tourinform iroda térfigyelő kamerája egyfajta biztonságot nyújt az esetleges rongálókkal szemben.

A gyűjtés féléves periódusokban mindig új jótékony célt szolgál a későbbiekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában