Tisztelet a Balaton iránt

2020.10.02. 18:31

Meghirdették az Év Balatoni Háza díjpályázatot

A harmadik alkalommal meghirdetett pályázatra lakóépület, üdülő, valamint gazdasági épület és középület kategóriákban lehet nevezni december közepéig.

Az Alsóörs Marina kikötő és hotel az Év Balatoni Háza pályázatnál, a középület kategóriában már nyert. Az épületet körülölelő terek megnyitásával a kikötő és az ottani épület környezete Alsóörs új korzója lett

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Építeni érték, a jó épület a táj ikonikus részévé válhat, korunk öröksége lehet a későbbiekben – olvashatjuk a balatonfured.hu portálon. Többek között erre is igyekszik felhívni a figyelmet a harmadszor meghirdetett Év Balatoni Háza díjpályázat.

A felhívás célja továbbá, hogy a minőségi építészetet népszerűsítse, és ráirányítása a figyelmet a Balaton környezetében található példaértékű épületekre.

A pályázatot a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) hirdette meg a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárságának támogatásával.

Szauer Rózsa, a NABE elnöke elmondta, hogy sajnos egyre több példát lát olyan balatoni építkezésekre, amelyek nem teremtenek értéket, sőt rombolják a környezetet is. Hangsúlyozta, hogy tiszteletben kell tartanunk a Balatont és a tájat, ahol élünk.

Az Alsóörs Marina kikötő és hotel a 2019-es Év Balatoni Háza pályázatnál, a középület kategóriában nyert. Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Tihanyi Apátság Látogatóközpontjában megtartott bejelentésen felszólalt Mihály Jeromos tihanyi perjel, Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke és Tósoki Imre, Tihany polgármestere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában