választás

2020.10.15. 17:30

Szász Péter balatonszepezdi polgármester jelölt: „Együttműködés, fejlődés”

A helyiek véleménye alapján állította össze 14 pontos programját Szász Péter, Balatonszepezd egyik polgármester jelöltje, aki elkötelezett a fejlődés, a békesség, a kiegyensúlyozott kerékvágásban történő működés mellett. A faluban október 18-ára írták ki az időközi választást, mert a testület feloszlott.

Kovács Erika

Szász Pétert a legszebb gyermekkori élményei Balatonszepezdhez fűzik

Fotó: Archív

-Súlyos problémákra mutat rá, hogy már a második időközi önkormányzati választást írják ki gyönyörű, Balaton-felvidéki Balatonszepezden, ahol a problémák egyik gyökere lehet a megosztottság, az egyéni érdek. Számomra alapvető az emberek véleménye – mondja a negyvenéves Szász Péter, akit a legszebb gyermekkori élményei Balatonszepezdhez fűzik. Szüleivel sokat nyaralt a faluban, úszni itt tanult meg, barátja nyaralója építésénél dolgozott.

Az ELTE történelem szakán végzett pályázatíró elérkezettnek látja az időt, hogy a falu, és fejlődése iránti elkötelezettségével, a helyi és térségbeli összefogással, a konstruktív fejlődés mellett tegye le a névjegyét. Ezért a falu közösségére, hagyományaira építő, összetartó csapattal indul a választáson, olyan képviselő jelöltekkel, akikkel egy irányba, és nem önös érdekek mentén húzzák a szekeret, ami meghatározhatja a falu életét, jövőjét.

Szász Pétert a legszebb gyermekkori élményei Balatonszepezdhez fűzik
Fotó: Archív

Programiból kiemeli a telekrendezést, a szennyvíz-, és vízhálózatot. Nagyon fontosnak tekinti, hogy Európa Kulturális Fővárosa Veszprém 2023. programjaihoz kapcsolódjanak. Aláhúzza a strandfelújításokat, szerinte ezek a pályázatok amiatt bukhattak el, mert a közösség helyett az egyéni érdekek kerülhettek előtérbe.

- A vezetés nem egyszemélyes dolog, a falu életével, örömeivel, problémáival összhangban kell gondolkodni, a már meglévő „kapcsolati hálót” tiszteletben kell tartani. A hivatalból „kibillentett” szakemberekkel tárgyalni fog. Megválasztásakor Budapestről Balatonszepezdre költözik, mert a polgármesternek együtt kell élnie a faluval, hogy ne legyenek torlaszok, még a legapróbb ügyekben sem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában