Az eddigi legsikeresebb verseny

2020.10.11. 11:30

Több rekord is megdőlt a Balaton-parti pontyfogó viadalon

Szombaton befejeződött a nyolcadik Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH), amely október elsején kezdődött és 187 órán át tartott. A résztvevő 106 csapatból 77-nek sikerült megfognia a 8 darab 8 kilogramm feletti pontyot, amivel kvalifikálták magukat a versenybe.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Szamosi Attila főszervező a révfülöpi díjátadón elmondta, hogy elképesztő mennyiségű halat fogtak a versenyzők, és sokat fejlődtek azok a csapatok, amelyek évről-évre visszajárnak. Ezen a versenyen részt venni, és végig csinálni óriási élmény. Bármilyen helyezést elérni pedig borzasztó nehéz, hiszen a különböző helyszíneken, sokféle horgász és sokféle technikával van jelen. A bojlis viadal 187 órája alatt egyébként 898 darab 10 kiló feletti ponty akadt horogra, és még soha ennyi 20 kiló feletti halat nem fogtak a versenyzők.

A verseny történetének legnagyobb halát a 29,175 kilós pontyot Szabó István fogta Fotó: Molnár Sándor/Napló

Révfülöp polgármestere köszönte a horgászoknak, hogy kitartóak voltak, bár az időjárás az első napokban próbára tette őket. Kondor Géza elmondta még, hogy büszke arra, hogy a Balaton ilyen gazdag halban, és köszönte a példás szervezést is, amivel a település hírnevét tovább öregbítették a szervezők.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő a hét folyamán több csapatot felkeresett, és most örömmel nyugtázta, hogy az eredményhirdetéskor is ugyanazt a lelkesedést látja az arcokon, mint a verseny elején. Reményét fejezte ki, hogy a díjak mellett a versenyzők szép élményekkel térnek haza, és legközelebb már a családjukkal együtt jönnek majd nyaralni a Balatonra.

A VIII. NBBH-t a Fonyódon horgászó Provincial Team csapata nyerte Fotó: Molnár Sándor/Napló

Szári Zsolt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is köszönte a résztvevőknek, hogy itt voltak és bebizonyították, hogy lehet jó halakat fogni a Balatonban, és fogásaikkal visszaigazolták, hogy szépen növekszik a halállomány.

Különdíjat vehetett át Pupos Norbert, az NBBH szervezője, aki lelkiismeretesen és önzetlenül nagyon sokat tesz azért, hogy ez a verseny évről-évre megvalósulhasson. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója pedig a szervezők, a támogatók és a horgásztársadalom köszönetét kifejezve kapott különdíjat, a társaságnak a balatoni halállomány gazdagításában és megóvásában végzett áldozatos munkájáért.

Szári Zsolt, Pupos Norbert és Szamosi Attila a díjátadón Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az eredményhirdetésen díjazták a napi legnagyobb fogásokat, a verseny legnagyobb halait kifogó versenyzőket, és az egyes szektorokban a legjobban szereplő csapatokat is.

A szoros főverseny negyedik helyezettje végül a Cobbler Crew csapata lett 140,550 kilós össz fogással. Harmadik helyen a Drajkó Carp Team végzett, akik 142,410 kilónyi pontyot mérlegeltek végül. Ezüstérmet a Carp Caraván Team szerzett 142,725 kg összsúllyal. A 2020-as NBBH-t a Fonyódon horgászó Provincial Team csapata nyerte meg 146,575 kilogrammal, ami azt jelenti, hogy az általuk kifogott nyolc legnagyobb ponty átlagsúlya 18,32 kiló volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában