Nagy öröm

2020.10.02. 07:00

Új orvosi eszközöket kaptak Badacsonytördemicen

A helyi orvosi rendelő a Magyar falu program másfél millió forint összegű pályázati támogatásával jutott hozzá a legfontosabb orvosi eszközökhöz, amelyeket Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő adott át jelképesen Maczó Szilárd háziorvosnak.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– A program segít elérni a kistelepüléseknek mindazt, ami fontos és sokak életét megkönnyíti. A településen megújult az óvoda, az utak egy része, most a rendelőt szereltük fel. Soha nem volt még ilyen sikeres pályázati lehetőség a vidéki falvak részére, mint a Magyar falu program – hangsúlyozta a képviselő. Horváth Zoltán polgármester arról beszélt, hogy korábban helyi forrásból elkészült a rendelő nyílászáró-szigetelése, a rendelő előtti feljáró térkövezése, kicserélték a korlátot.

– Nagy öröm, hogy a közel másfél millió forint az orvosi ellátáshoz nélkülözhetetlen eszközökhöz segített bennünket, amelyek nagymértékben megkönnyítik a rendelői munkát – mondta a polgármester.

Maczó Szilárd elmondta, hogy bár nem nagy összeg az orvosi eszközök tekintetében a támogatás, de jelentős lesz annak, akit éppen vizsgálnak vele, akinek az egészségét sikerül megóvni vagy visszaállítani az eszközök segítségével.

Maczó Szilárd háziorvos mutatja az új eszközöket a rendelőben Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőnek és Horváth Zoltán polgármesternek Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– A napi szintű ellátást segíti a hőmérsékletmérő, vérnyomásmérő, véroxigén-meghatározó, az EKG és a többi korszerű eszköz. Mindegyik jelentős lehet annak a betegnek, akinek az infarktusa tetten érhető éppen, és várakozás nélkül juthat innen azonnal kórházba, vagy gyorsan fény derül a betegségére, magas lázára – mondta a háziorvos, reményét fejezve ki, hogy évekig szolgálják a közösséget az eszközök, melyeken kívül a váróba bútorokat is vásárolhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában