hagyományteremtő jótékonysági felajánlás

2020.11.25. 11:30

A Balatonkenesén élő rászorulókat segíti a borrend

A helyi katolikus és református egyházon keresztül segíti adománnyal a Balatonkenesén élő rászorulókat a Kelet-Balatoni Borrend.

Marton Attila

Medveczky Miklós, Győrfi Károly és Németh Péter az adományt jelképező oklevéllel

Forrás: borrend

A több mint tíz esztendeje működő szervezet fennállása során először kezdeményezett jótékonysági akciót. Győrfi Károly, a Kelet-Balatoni Borrend elnök-nagymestere lapunknak elmondta, az adományt a katolikus és a református egyház helyi képviselőinek adták át, hogy rajtuk keresztül rászoruló, nehéz sorsú családokon segítsenek karácsony előtt. Az elnök-nagymester kiemelte, az adományozást hagyományteremtő jelleggel szervezték. Az adományról szóló oklevelet Győrfi Károly adta át Medveczky Miklós balatonkenesei katolikus plébánosnak és Németh Péter református lelkésznek a borlovagrend pincéjében, szűk körben.

Medveczky Miklós példaértékűnek tartja, hogy egy civil szervezet részéről érkezett jótékonysági felajánlás, ami nem tekinthető szokványosnak. Úgy vélte, a jelenlegi járványhelyzetben a segítség még aktuálisabb, mint a máskor, az adományért a családok nevében is köszönetet mondott, valamint reményét fejezte ki, hogy a borlovagrend kezdeményezése példát ad más szervezeteknek is.

Medveczky Miklós, Győrfi Károly és Németh Péter az adományt jelképező oklevéllel Fotó: borrend

Németh Péter kérdésünkre elmondta, nagyon örültek a felajánlásnak, a borrenddel több évre visszanyúló jó kapcsolatuk van. A kezdeményezés azt jelzi, odafigyelnek egymásra a civilek és az egyházak Balatonkenesén. A lelkész hozzátette, a presbiterekkel egyeztetve később döntenek arról, kinek juttatják az adományt. Megjegyezte, jelenleg több célra, például a balatonakarattyai templom felújítására és a balatonkenesei temető bekerítésére is fogadnak adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában