Megújult útburkolat

2020.11.11. 07:00

A malomsoki beruházással a csapadékvíz-elvezetés is megoldódott

Belügyminisztériumi támogatás és önerő felhasználásával, összesen közel 17 millió forint értékben újult meg a Szabadság utca útburkolatának egy szakasza, valamint csapadékvíz-elvezető rendszert is kiépítettek – mondta az elkészült beruházás átadóünnepségén Fintáné Dóra Mária, Malomsok polgármestere.

Polgár Bettina

Az ünnepi útátadáson Kovács Zoltán (középen) is közreműködött

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A polgármester kifejtette, a Belügyminisztérium által kiírt, Önkormányzati feladat­ellátást szolgáló fejlesztések című pályázaton 9 millió 435 ezer forintot nyertek a Szabadság utcai, önkormányzati tulajdonú út felújítására. Ezt 7 millió 475 ezer forint önerővel egészítették ki. Mint mondta, az útburkolat felújítása 538 méter hosszúságban és 3,5 méter szélességben végezték el, emellett a beruházás magában foglalta a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését.

– A település önkormányzata évtizedek óta megoldásra váró problémaként kezelte a Szabadság utcai csapadékvíz-elvezetés gondjait. Nagyobb esőt követően ugyanis az utca közepén lévő lefolyástalan területről a csapadékvíz elvezetése nem volt megoldott. Úgy gondoltuk, az útfelújítással együtt ezt a problémát is orvosoljuk – mutatott rá Fintáné Dóra Mária. Malomsok polgármestere beszédében ismertette, ennek érdekében a csapadékvizet az érintett területen zárt csőrendszeren keresztül vezetik el, illetve víznyelő rácsokat is beépítettek.

Az ünnepi útátadáson Kovács Zoltán (középen) is közreműködött Fotó: Polgár Bettina/Napló

Fintáné Dóra Mária úgy fogalmazott, reméli, hogy a beruházással nagy örömet szereztek az utca lakóinak, akik a jó gazda gondosságával ügyelnek majd a kialakított padkák és kapubejárók állapotára. A település vezetője hozzáfűzte, a víznyelők tisztán tartása szintén mindannyiuk közös érdeke.

Az átadóünnepségen részt vett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő. A Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztési pályázata kapcsán a kormánypárti politikus megjegyezte, mintegy 1600 önkormányzat nyújtott be pályázatot 27,7 milliárd forint értékben. Az elnyerhető pályázati keret összesen 9 milliárd forint volt, és mintegy 450 önkormányzat részesült támogatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában