Izgalmas előadások

2020.11.27. 11:00

Az online térbe költözik a Kutatók éjszakája a Pannon Egyetemen is

Idén is meghirdették a Kutatók éjszakáját – amelyet 2006 óta Magyarországon is évente megrendeznek –, a programra november 27–28. között, péntekről szombatra virradóra kerül sor.

Horváth Virág

Budapest, 2018. szeptember 28. Érdeklődők kémiai kísérletet néznek az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Lágymányosi Campusán a Kutatók éjszakája országos rendezvénysorozaton 2018. szeptember 28-án. MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton/MTI

A koronavírus-járványra való tekintettel idén minden program az online térbe kerül, ennek ellenére izgalmas előadások, kísérletek és beszélgetések is terítéken vannak az idei programban.

A körülbelül harminc ország több mint 340 városában megszervezett Kutatók éjszakáján mintegy 21 ezer kutatóval lehet találkozni, személyes kapcsolatot teremteni, játszani, beszélgetni, sportolni, miközben bepillantást nyerünk a tudomány világába.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának előadásai Házhoz megy a gazdaságtudomány címmel november 27-én 19 órától követhetők a Facebook-oldalon, ahol szó lesz az EKF 2023-ról, a katasztrófaturizmusról, a körforgásos gazdaságról, a mesterséges intelligenciáról és a Covidról is, és Szentes Balázs 21.45-kor kezdődő előadása is sok izgalmat ígér.

A Mérnöki Kar a Földön, vízen, égen és jégen, anyagon innen és túl címet viselő elő- adás-sorozattal kapcsolódik a programhoz, ahol innovációról, szélturbinákról, nano- és mikrovilágokról is szó lesz. A Mol és a Pannon Egyetem közös innovációját, a gumibitument is bemutatják majd.

A Kutatók éjszakája a monitorok előtt is sok izgalmat ígér Fotó: Mónus Márton / MTI

A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar 15 perc tudomány címmel tart előadás-sorozatot, ahol Kovács Gábor, Somogyvári Lajos, V. Szabó László és Szentgyörgyi Szilárd, a kar oktatói irodalmi, történelmi és nyelvészeti kérdéseket feszegetnek majd rövid előadásaikban. A szervezők célja az, hogy bemutassák, 15 perc odafigyelés is elég ahhoz, hogy új dolgokat ismerjünk meg. A program részeként Navracsics Judit, a kar dékánja a kétnyelvűség mítoszait fogja lerombolni, akit pedig mélyebben is érdekel a kétnyelvűség mechanikája és pozitívuma, látogasson el december 3-án a kar virtuális nyílt napjára.

A Pannon Egyetem több mint harminc színes, izgalmas programmal színesíti idén is a Kutatók éjszakája rendezvényeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában