A fejlesztés több mint 100 millióba kerül

2020.11.12. 07:00

Év végére megépülhet az összekötő út Veszprémnél

Várhatóan év végére készül el a 8-as főút déli elkerülővel párhuzamos terelőútja.

Marton Attila

A kivitelező a földművet építi ezekben a napokban. Hatszáz méter hosszú, kétszer egy sávos lesz a terelőút

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, a veszprémi közgyűlés szeptemberi rendkívüli ülésén módosította a rendezési tervet, amely lehetővé teszi az összekötő út megépítését. Az útszakasz a Balatonalmádiba tartó 7217-es utat köti össze az Európa utcával.

A szeptemberre kialakított ideiglenes terelőutakon harminc kilométer per órás sebességkorlátozással haladhat a forgalom. A 600 méter hosszú, kétszer egy sávos végleges terelőút lecsökkenti a 8-as főút Veszprém déli elkerülő építésével járó forgalmi fennakadásokat, közölte kérdésünkre a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Hozzátették, a kivitelezési munkák novemberben kezdődtek meg.

A kivitelező a földművet építi ezekben a napokban. Hatszáz méter hosszú, kétszer egy sávos lesz a terelőút Fotó: Penovác Károly/Napló

Az előkészítő földmunkák már befejeződtek, jelenleg a földmű építését végzi a kivitelező. Hozzátették, az útszakasszal szomszédos mezőgazdasági területekre történő lehajtási lehetőség biztosított lesz. A tervek szerint az összekötő út 2020 végéig elkészül. A fejlesztés a korábbi hírek szerint több mint 100 millió forintba kerül.

A végleges terelőút jelentőségét az adja, hogy a várhatóan jövő nyárra elkészülő külön szintű Almádi csomópont után 2021 őszétől a Füredi csomópontot zárják le és építik át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában