Fontos a környezet védelme

2020.11.25. 07:00

Facsemetéket ültettek Homokbödögén

Az országos Településfásítási Program keretében Homokbödöge harminc facsemetét nyert, ezeket a hétvégén ültették el a falu területén.

Polgár Bettina

Farkas Árpád, Homokbödöge polgármestere kiemelte, nagyon örültek a lehetőségnek.

A program keretében összesen 12 ezer, belterületen elültethető fát igényelhettek a 10 ezer fő alatti települések.

A pályázók legalább tíz, de legfeljebb 30 faegyedet kérhettek, és 19 fafaj közül választhattak. A pályázatokat június 15. és július 31. között lehetett benyújtani, ezeket az igények a beérkezésük sorrendjében bírálták el.

A programban összesen 475 település igényelt sikeresen facsemetét. Többek között Homokbödöge is eredményesen pályázott, így harminc növényt kaptak: nyolc közönséges nyírfát, négy korai juhart, hat kislevelű hársfát és tizenkét keskenylevelű kőrist ültethettek el a program keretében.

A faültetésben közreműködött Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Farkas Árpád polgármester (középen) Fotó: önkormányzat

Nagyon jó hangulatban telt a faültetés, melyen részt vett a polgármester, a település önkormányzati képviselői, a helyi lakosok, valamint Kovács Zoltán országgyűlési képviselő. A facsemeték szakszerű elhelyezését a Bakonyerdő Zrt. képviseletében Pölöskei András erdész felügyelte. A polgármester a kezdeményezés kapcsán úgy fogalmazott, Homokbödöge lakóinak rendkívül fontos a természet szeretete és a környezetvédelem, így nem volt kérdés számukra a pályázat benyújtása.

– A fák számos hasznos tulajdonságuk mellett díszítik a települést. Emellett a faültetés számunkra a jövő generációjáról való gondoskodást is jelenti. Egy kínai költő szavaival élve: „Ha egy évre előre gondolsz, vess el egy magot. Ha tíz évre gondolsz, ültess egy fát!” – fogalmazott Farkas Árpád.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában