Őszi móka

2020.11.26. 07:00

Faleveleket gyűjtöttek az inotai iskolások

Levélgyűjtési akciót hirdetett az intézmény udvarán az Inotai Tagiskola. A kisgyermekek nagy kedvvel, közösen szedték össze a nedves, csúszós faleveleket, megelőzve ezzel a baleseteket.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

Hajas Attila, a tanintézmény testnevelő tanára veszélyesnek ítélte meg udvari mozgás szempontjából a fákról le­hulló, reggel még nedves, ezért csúszós leveleket. A probléma megoldása érdekében az elmúlt napokban a szép, őszi időt kihasználva a tanítók levélgyűjtési akciót hirdettek, melyre a kicsik nagyon fogékonyak voltak – olyannyira, hogy rövid idő alatt két hatalmas zsák is megtelt.

A falevelekkel teli zsákokat a Várpalotai Közszolgáltató Kft. munkatársai szállították el a Készenléti-lakótelepi iskola udvaráról.

Nagy kedvvel gyűjtötték az Inotai Tagiskola udvarán a faleveleket a gyermekek Fotó: Szabó Péter Dániel

Hír még a tanintézmény háza tájáról, hogy idén a járványügyi korlátozások miatt a „tök jó buli” helyett a harmadik osztályosok egy különleges, „tökölős napot” tartottak. Minden órába igyekeztek belecsempészni halloweennel kapcsolatos feladatokat, játékokat. Matematikaórán a szellemes szorzótáblák gyakorlása és a pixeles Márton-lámpás megrajzolása kapott helyet, testnevelésórán szellemes feladatokkal találkoztak a gyerekek, rajzórán tök és denevér alakú sütemények készítésével, környezetórán a sütőtökkel foglalkoztak. A legjobban a bulit várták, ahol jelmezekbe bújtak a gyerekek. A jó hangulathoz az alma- és mályvacukor-halászat, illetve a limbózás is hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában