Körkép

2020.11.24. 08:51

Ingyenesek lettek éjszakára a veszprémi parkolóházak

A hétfői naptól lépett életbe az a kormányrendelet, mely szerint a parkolóházakat és mélygarázsokat is ingyenesen lehet használni az este 19 órától reggel 7 óráig terjedő időszakban. Megnéztük, a veszprémiek mennyire éltek ezzel a lehetőséggel.

Varga Richárd/veol.hu

Fotó: Varga Richárd/veol.hu

Először a Bagolyvári Parkolóházat és környékét vizsgáltuk meg. Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy napközben szinte lehetetlen parkolni a környéken, egyedül a parkolóházban találhatunk szabad helyeket, itt viszont fél óránként kétszáz forintunkba kerül a megállás. Az esti látvány arról árulkodott, hogy a parkolóházak ingyenesség tételének első napján a veszprémiek még kevésbé használták ki a lehetőséget.

Fotók: Varga Richárd/veol.hu

Persze ez nem csoda, hiszen a belváros – a kijárási korlátozás nélkül is – jellemzően kiürül éjjelente, mivel ide elsősorban dolgozni, vásárolni, esetleg szórakozni járnak az emberek.

A napközben zsúfolt belvárosi parkolók is kiürültek éjszakára Fotó: Varga Richárd/veol.hu

A parkolás az esti időszakban a lakóövezetekben jelent nagyobb gondot. Az Egyetemvárosban és a Haszkovó lakótelepen is vadászni kell ilyenkor a szabad helyekre, az autósok végső esetben ott állnak meg, ahol éppen tudnak.

A napközben zsúfolt parkolók üresen álltak 19 óra után, de a Szeglethy József utcai mélygarázsban is alig lehetett autót látni.

A Szeglethy József utcai mélygarázs a parkolóházak ingyenessé tételének első napján Fotó: Varga Richárd/veol.hu

Bár a lehetőség Veszprémben a városi élet struktúrája miatt egyelőre kihasználatlan, jó tudni, hogy a rendelkezés és a lehetőség egészen december 11-ig él.

Fontos kitétel a jogszabályban, hogy reggel 7 óra után az üzemeltető már pénzt kérhet a parkolásért az éjszakára ott hagyott autók után is. Érdemes tehát figyelni az időkorlátok pontos betartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában