Kijárási tilalom: elnéptelenedett a Balaton, a veszprémi politikust éltették a kutyások (videó)

Teljesen elcsendesedett a Balaton, ezt láttuk szerdán este nyolc óra után, amikor a kormányzati intézkedés értelmében kijárási korlátozás van egészen hajnali ötig.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Mi munkavégzés miatt, engedéllyel jártuk a településeket: Balatonfüredet, Csopakot, Paloznakot, Alsóörsöt és Felsőörsöt.

Gyalogosokat egyáltalán nem lehetett látni, kutyasétáltatókat viszont igen. A kutyás gazdik ugyanis időkorlátozás nélkül tudnak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül, ahogy ezt elfogadta Orbán Viktor miniszterelnök Ovádi Péter miniszteri biztos javaslatára kedden.

A megkérdezett gazdik valamennyien azt mondták, nagyon örülnek annak, hogy este is sétáltathatnak, mert a házi kedvenceik ezt megszokták. Arra pedig különösen büszkék, hogy ezt egy veszprémi politikus érte el másfél millió kutyatartó nevében.

Nemcsak gyalogosok, hanem néhány busztól eltekintve járművek sem jártak az utakon szerdán este, rég nem láttunk már ekkora ürességet a máskor népes mólókon, a települések utcáin, a 71-es főúton és az összekötő utakon sem.

A vízparton az erős szélben csak a Balaton morajlását lehetett hallani, meg azt, hogy az erős hullámzás miatt összekoccantak a vitorlások árbócai. Kongott az ürességtől a balatonfüredi Tagore sétány és a Vitorlás tér is, ahol máskor mindig pezseg az élet.

Veszprémbe pillanatok alatt bejutottunk, mert nyoma se volt a kocsisornak a lámpáknál, a 8-as főúton mindössze néhány kamion keresztezte a városba bevezető és üres utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában